Осветлението в банята често се подценява, а това е важна част от дома. Чрез качествено осветление банята ви може да придобие наистина чудесен облик. Проявете креативност и използвайте всички средства, за да се почувствате добре в това помещение.


Добавете елегантност с полилей
Ако банята ви има подчертан ретро стил, можете да сложите полилей с кристали. Това ще придаде невероятен стил на помещението. Вместо крушките, които пръскат жълта светлина, можете да изберете LED осветление. Това ще ви донесе необходимата светлина.
Използвайте LED крушки за акцентиране
Можете да използвате LED осветление, за да поставите акцент над мивката в банята. Така едновременно ще получавате достатъчно светлина и ще използвате стилното допълнение. Тези лампи предлагат ярка бяла светлина, която е подходяща за целево осветление или акцент. За разлика от крушките с нажежаема жичка, те остават хладни на допир, което ги прави и безопасни.
Свещници за баня
Можете да постигнете много стилен ефект, ако монтирате свещници от двете страни на огледалото. Изберете LED крушки, за да завършите качествено осветлението на вашата баня. Те са малко по-трудни за закрепяне, но ефектът им е наистина невероятен.
Монтирайте няколко осветителни тела на тавана
Можете да изберете по традиционен подход и да поставите осветлението на тавана. Няколко осветителни тела с LED осветление, монтирани в близост до огледалото, ще ви свършат работа. Подобни лампи са много удобни, когато се налага да осветите и душ кабина.
Една висулка в ретро стил
Изберете малък полилей в матирано бяло. Това ще придаде минималистично излъчване на вашата баня. Тези устройства обикновено вървят заедно с обикновена крушка с нажежаема жичка. Най-добре е да използвате LED осветление за по-добра светлина.
Малки свещници за баня
За любителите на традиционно изглеждащите бани се препоръчват именно тези свещници. Те могат да се разположат от двете страни на вашето огледало. Изберете LED осветление, за да получите необходимата светлина. След като са на нивото на очите, изберете крушки с по-нисък интензитет.
Вградени светлини
Тези светлини обикновено се вграждат в огледалото. Скритият източник на светлина осигурява дискретно и уютно пространство. Отразяването на светлината, създава усещане за по-голямо пространство. Това е един малко по-труден подход към осветлението, но определено си заслужава.
Уловете естествената светлина
Ако имате пространство, можете да си направите цяла стена от стъкло. Това ще ви даде възможност да уловите светлината през деня. За тъмните часове от денонощието можете да изберете акцентно осветление с LED крушки, които няма да дразнят очите ви. Освен това биха могли да бъдат скрити.
Решение за малка баня
В малка баня има само една стена на разположение, което изисква красиви и ефективни решения. В този случай могат да се използват малки, но много на брой лампи, разположени на тавана. LED крушките в белия спектър ще осветят банята, подобно на дневната светлина. За моментите, в които ви се иска да релаксирате, можете да изберете вашето LED осветление да се регулира с плъзгач.
Полилеи глобуси
Лампи във формата на глобуси, разположени равномерно от двете страни на огледалото, ще ви осигурят светлина без излишни отблясъци и сенки. Това са точно онези огледала, които холивудските актриси използват по време на гримирането си. Това е наистина естетично решение, което може да ви донесе необходимата светлина, веднага щом изберете правилните LED крушки.