Ремонт на покривиrss

Изграждане и ремонт на покриви

Покривните работи са един от най-важните етапи в изграждането на всяка сграда, независимо от нейното предназначение. Покривните работи са много важни за търговски центрове, промишлени, обществени сгради, логистични центрове и жилищни сгради. При некачествени покривни работи има голяма вероятност за ненадеждност на хидроизолацията на покрива, което означава, че водата може да влезе в сградата, да развали ремонта, да създаде дискомфорт за хората, продуктите, стоките, които са там.
Въпреки факта, че термините като "покрив" и "покривно покритие" са отделни, много хора вярват, че те са тясно свързани в едно цяло. Покривът обаче е сградна обвивка, която изпълнява такива функции като носеща, хидро и топлоизолационна функция. От своя страна покритието е капака на покрива, който предпазва от проникване на атмосферни влияния. Той трябва да има свойствата на водоустойчивост, , топлоустойчивост, устойчивост на замръзване и здравина.
Покривните работи са строителни услуги, свързани с монтаж на покриви, изолация на покриви и ремонт на покриви.
Покривните работи включват решаване на сложен проблем, който включва набор от следните мерки:

- създаване на носеща конструкция
- защита от въздействието на биологични форми
- противопожарна защита
- монтаж на прозорци и балкони
- изолация и пароизолация на тавана (ако е необходимо)
- хидроизолация
- монтаж на покрив
- монтаж на дренажна система

Покривът е основният компонент на цялата къща, следователно трябва да бъде не само красив, но надежден и издръжлив. Всичко това се постига чрез изпълнението на най-важните функции:

Валежи. Една от най-важните функции на покрива е да предпазва къщата, както и нейните обитатели, от влага в различните й форми: дъжд, сняг, градушка.
Вятър. Често малко внимание се отделя на функцията за защита на покрива от вятъра. В този случай трябва да се отбележи, че защитата на самия покрив от ураган и вятър е не по-малко важна от защитата на цялата конструкция и нейните обитатели от превратностите на природата.
Устоичивост. Установени са стандартните размери на натоварванията, на които покривът може да бъде подложен. Взети са под внимание различни фактори: сняг, вятър, хора. По отношение на такива товари като кула на билото на покрива, камбанарии, товари от вибрации на камбани, закрепване на антени и кабели, тези товари са по-важни за самата покривна конструкция.
Температура. Покривът е особено изложен на температурни колебания. През деня покривът се нагрява от слънцето, докато през нощта се охлажда. В същото време краткосрочните температурни интервали се заменят с дългосрочни при смяна на сезоните. Резултатът от тези температурни колебания може да бъде промяна в размера на покривния материал. Тези температурни промени в размера се понасят перфектно от такъв люспест, малък формат материал като естествени плочки.
Огънят. В онези дни, когато покривът беше от слама и дърво, огънят беше огромна опасност. Сега вероятността от пожар е намаляла значително, но това изобщо не означава, че екстремната топлина и искрите вече не представляват опасност. Покривът и самата сграда трябва да бъдат надеждно защитени от това.
Радиация. Преди това те не придаваха голямо значение на влиянието на радиацията, което представлява опасност. Съвременните покривни покрития имат ефективна защита срещу ултравиолетовите лъчи, пространството и топлинното лъчение.
Депозити. Изискванията за външния вид на покривното покритие са различни. Най-популярен е покривът, който винаги изглежда напълно нов. В някои случаи - например за архитектурни паметници - така наречената патина е популярна.
Вредни вещества. Съвременните покриви трябва да предпазват от вредни вещества, които възникват под въздействието на околната среда (промишлени, отработени газове и битови газове).