Професионален ремонт на покриви в Добрич и Добричка област

БригадаДобави в Избрани
Контакт 0879133714
Добавена 2020-12-24 10:22:55
Създадено от

Описание

Покривът е важна част от всяка сграда, било то вила или жилищна сграда. Работоспособността на цялата конструкция и периодът на нейното обслужване зависят от нейното състояние. Ето защо е толкова важно, ако е необходимо, да ремонтирате незабавно покрива, да вземете мерки, без да отлагате работата за по-късно. И е по-добре незабавно да поверите такъв отговорен процес на екип от професионалисти, които бързо и ефективно ще извършат необходимата работа.

Струва си да се отбележи, че повредата на покрива не винаги се вижда с просто око. Следователно собствениците на частни къщи, построени преди няколко десетилетия, трябва да инспектират покрива поне веднъж на 1-2 години, за да открият дефектите, възникнали във времето.

Как да разберете, че имате нужда от ремонт на покрива у дома ? Признаци за необходимостта от ремонтни дейности по битумен покрив са:

появата на вода на тавана след дъжд;
подуване, скъсване, разслояване на покривния материал;
образуването на мъх и лишеи по него;
наличието на плешиви петна в битумната плочка;
деформация на метална облицовка.
Ако къщата има скатен покрив, тогава проучването започва на тавана. Трябва да привлече вниманието:

повреда на гредите с гъби и / или плесен;
пукнатини, стружки и други деформации на летвите или гредите.
При външен оглед на покрива си струва да се съсредоточите върху изместващите се елементи на покритието, вдлъбнатини, пукнатини.

Много хора поръчват ремонт на покриви на частна къща, когато имат желание да подобрят външния й вид или да изолират тавана, за да намалят консумацията на топлина.

Етапи на работа за възстановяване на правилната функционалност на покрива на сградата
Последователността и естеството на действията зависят от вида на покрива. Може да бъде скатен и хоризонтален. Първият тип е типичен за вили, вторият за многоквартирни сгради. Въпреки че високите сгради могат да имат и други видове покриви.

Когато е необходим основен ремонт на покрива на частна къща, специалистите работят в следния ред:

Подгответе покрива, като подсилите закрепванията на тавана, премахнете антени, електрически кабели и др.
Отстранете старото покритие.
Проверете и оценете състоянието на всички покривни елементи.
Ако е необходимо, сменете части от конструкцията.
Повърхностите се обработват с антисептични и противовъзпалителни средства.
Ако е необходимо, възстановете пароизолацията и хидроизолацията на покрива.
Монтира се ново покривно покритие и се сменят антени и други комуникационни линии.
За да се извърши основен ремонт на покрива на жилищна сграда, жителите трябва да се свържат с жилищния отдел или управляваща компания. Неговите служители ще се свържат с изпълнителя и ще се споразумеят по всички въпроси, свързани с ремонтните дейности. След това на мястото идват професионалисти и оценяват състоянието на покрива, съставят списък с дефекти, които могат да бъдат отстранени. След това те съставят разчет и техническо задание, в които подробно описват цялата необходима работа.

 

Местоположение

Добрич
Оброчище
Географски координати: (43.40331, 28.04623)
Местоположението на картата може да не е точно

Коментари

Изграждане и ремонт на покриви

Покривните работи са един от най-важните етапи в изграждането на всяка сграда, независимо от нейното предназначение. Покривните работи са много важни за търговски центрове, промишлени, обществени сгради, логистични центрове и жилищни сгради. При некачествени покривни работи има голяма вероятност за ненадеждност на хидроизолацията на покрива, което означава, че водата може да влезе в сградата, да развали ремонта, да създаде дискомфорт за хората, продуктите, стоките, които са там.
Въпреки факта, че термините като "покрив" и "покривно покритие" са отделни, много хора вярват, че те са тясно свързани в едно цяло. Покривът обаче е сградна обвивка, която изпълнява такива функции като носеща, хидро и топлоизолационна функция. От своя страна покритието е капака на покрива, който предпазва от проникване на атмосферни влияния. Той трябва да има свойствата на водоустойчивост, , топлоустойчивост, устойчивост на замръзване и здравина.
Покривните работи са строителни услуги, свързани с монтаж на покриви, изолация на покриви и ремонт на покриви.
Покривните работи включват решаване на сложен проблем, който включва набор от следните мерки:

- създаване на носеща конструкция
- защита от въздействието на биологични форми
- противопожарна защита
- монтаж на прозорци и балкони
- изолация и пароизолация на тавана (ако е необходимо)
- хидроизолация
- монтаж на покрив
- монтаж на дренажна система

Покривът е основният компонент на цялата къща, следователно трябва да бъде не само красив, но надежден и издръжлив. Всичко това се постига чрез изпълнението на най-важните функции:

Валежи. Една от най-важните функции на покрива е да предпазва къщата, както и нейните обитатели, от влага в различните й форми: дъжд, сняг, градушка.
Вятър. Често малко внимание се отделя на функцията за защита на покрива от вятъра. В този случай трябва да се отбележи, че защитата на самия покрив от ураган и вятър е не по-малко важна от защитата на цялата конструкция и нейните обитатели от превратностите на природата.
Устоичивост. Установени са стандартните размери на натоварванията, на които покривът може да бъде подложен. Взети са под внимание различни фактори: сняг, вятър, хора. По отношение на такива товари като кула на билото на покрива, камбанарии, товари от вибрации на камбани, закрепване на антени и кабели, тези товари са по-важни за самата покривна конструкция.
Температура. Покривът е особено изложен на температурни колебания. През деня покривът се нагрява от слънцето, докато през нощта се охлажда. В същото време краткосрочните температурни интервали се заменят с дългосрочни при смяна на сезоните. Резултатът от тези температурни колебания може да бъде промяна в размера на покривния материал. Тези температурни промени в размера се понасят перфектно от такъв люспест, малък формат материал като естествени плочки.
Огънят. В онези дни, когато покривът беше от слама и дърво, огънят беше огромна опасност. Сега вероятността от пожар е намаляла значително, но това изобщо не означава, че екстремната топлина и искрите вече не представляват опасност. Покривът и самата сграда трябва да бъдат надеждно защитени от това.
Радиация. Преди това те не придаваха голямо значение на влиянието на радиацията, което представлява опасност. Съвременните покривни покрития имат ефективна защита срещу ултравиолетовите лъчи, пространството и топлинното лъчение.
Депозити. Изискванията за външния вид на покривното покритие са различни. Най-популярен е покривът, който винаги изглежда напълно нов. В някои случаи - например за архитектурни паметници - така наречената патина е популярна.
Вредни вещества. Съвременните покриви трябва да предпазват от вредни вещества, които възникват под въздействието на околната среда (промишлени, отработени газове и битови газове).