Етапа на ремонт е сложен и дълъг процес за едно семейство. Неудобството от ремонтирането на банята е голямо, но всичко това е само временно. Ремонтирайки своята баня, имайте предвид, че не е нужно да направите основен ремонт, за да получи тя друг облик.

Много дизайнери използват свещите като декоративен елемент в интериора на жилищните помещения и най – вече в баните, където има вани. Това е един доказал се вариант, който е и доста евтин. Можете да сложите, свещи до огледалото, на различните етажерките и разбира се в ъгъла на ваната. Трудно е да се изберат нови плочки за баня, но ако те са съчетани и с тези аксесоари каквито са свещите, по цвят или шарка, всичко ще изглежда напълно завършено. Купувайки свещи е важно те да бъдат изработени в един стил. Важно е да се съобразявате със своите собствени и лични нужди за това какво да има в банята ви. Може би по ефектно и стилно усещане за романтика, ако добавите малко свещи в различни нюанси на червеното. Също така вариантите на морските тенденции, са добро решение. Заложете на екстравагантното, като сложите няколко свещи, които са в черно-бели ивици, които по този начин имитират зеброва кожа, но ако се спрете на този тип, то задължително трябва и останалата част от интериора на банята ви да е съобразена с тази тема. Така погледнато от страни всичко ще е на мястото си.
Внимавайте колко поставяте и с какви аромати са те. Свещите в една баня можете да сложите и прозрачни стъклени съдове, които да са пълни с декоративен цветен пясък или камъчета. Навсякъде се продават и бутилки с морска сол, които са по темата за банята и идеална декорацията на помещението. Изберете по – меки хавлиени кърпи, които придават усещането за топлина и уют. С окачването на малки, но стилна кърпи, които да са с подходящи шарки и цветови нюанси, ще постигнете големи резултати в цялостната визия на банята ви. Обърнете внимание и какви смесители и цените им на които ще се спрете. Има смесители за душ, които с правилна настройка на струята на водата могат да ви масажират докато взимате душ. Спокойно променяйте леко тези аксесоари. Няколко дни нека сте на тема етно-шарки, а пък другите дни, нека бъдат по- светли едноцветни тъкани. В по- специализираните магазини предлагат богат избор на сапуни, които са в различни форми, размери и цветове. За да придадете пълна романтика, сложете сапуни на сърца, има и на риби или животни, на плодчета и т.н. Но каквито и детайли да избирате, не трябва да се увличате с тези декоративни елементи, нужно е да има и малко свободно пространство. Целта е да се движите спокойно, без да се притеснявате, че ще бутнете нещо. В банята ви колко свободни рафтове има?