Решили сте да ремонтирате вашата баня, тоалетна или баня и търсите опитни майстори, попаднали сте на правилния адрес. Нашите майстори ще изпълнят всяка възложена задача качествено и в срок.

Преди започване на работа помещенията ще бъдат огледани и замерени, като ще бъдат изслушани всички Ваши желания и изисквания към извършената работа.

Започваме работа до ключ с планиране и изготвяне на план. При детайлен оглед ще проверим състоянието на носещите стени, канализацията и ел. инсталациите. След това ще бъдат предложени няколко варианта за подреждане и преустройство, ще бъдат дадени препоръки за избора на оптимални по цена и качество строителни материали и, ако е необходимо, тяхната покупка и доставка. Работим и с материали на клиента.

Нашите майстори имат богат опит в работата както в нови сгради, така и в стар жилищен фонд и познават характеристиките на оформлението на помещенията и комуникационните мрежи.

Извършваме ремонтни и монтажни работи по подреждането на бани във всички райони на град София.

Колко струва банята до ключ? Цената на ремонта се изчислява индивидуално. Предлагат се бюджетни опции. Крайната сума зависи от вида на работата и използвания материал. В резултат на това се изготвя окончателна оценка за ремонта.

 

Характеристики при ремонт на баня

Подреждането на баня и тоалетна е най-скъпият елемент в бюджета, предназначен за ремонт на апартамент. Това се дължи на факта, че максималното количество домакински уреди и водопроводни инсталации е концентрирано в сравнително малка площ от жилищното пространство. Тук е необходимо да се обърне специално внимание на свързването на съществуващи комунални услуги: водоснабдяване, канализация, електричество и често газоснабдяване. Обърнете внимание на вентилацията. Компетентното планиране и висококачествената работа ще гарантират, че няма да възникнат проблеми и извънредни ситуации по време на експлоатацията на помещенията.

Ремонтът на банята има своите специфични характеристики. Работата е много сложна и произвежда много мръсотия и прах. Ето защо е препоръчително да започнете ремонт в жилищен район с ваната и тоалетната.

Когато започвате ремонт, не забравяйте да вземете предвид следните правила:

 1. Стените и подовете в стаята трябва да бъдат подравнени с маяците. Това е необходимо условие за висококачествена работа с плочки.
 2. Хидроизолация на пода. Това ще премахне неприятните последици от изтичане на водопровод.
 3. Не използвайте строителни смеси на базата на гипс. Те не са издръжливи в помещения с висока влажност.
 4. Не пестете от тръби. Не забравяйте, че достъпът до тях ще бъде ограничен и всяко изтичане ще причини сериозни проблеми.
 5. Оставете достъп до главните водопроводи през люкове.
 6. За пода изберете нехлъзгави, текстурирани плочки или порцеланови плочки.
 7. Уверете се, че горният ръб на ваната е строго хоризонтален. Това ще гарантира, че водата ще се оттича напълно.
 8. Настройте аспиратора правилно. Високата влажност може да доведе до мухъл.
 9. Използвайте само водоустойчиви контакти.

Познаването на тези прости правила ще ви позволи да контролирате по-добре качеството на извършената работа и да избегнете проблеми в бъдеще.

 

Цени за ремонт на баня

 

Цената на ремонта и довършителните работи в банята зависи от:

 1. Вид недвижим имот. Ремонтите в нова сграда и в стара сграда се отличават с набор от мерки за грубо довършване на повърхностите. Изравняване на стени, замазка, хидроизолация, смяна на канализационни и водопроводни тръби, смяна на ел. инсталации, преустройство.
 2. Вид ремонт. Възможни са ремонти до ключ с пълен набор от услуги и частични ремонти, включващи няколко вида работа. Например завършване с керамични плочки или мозайки, подмяна на водопровод. Козметични и бюджетни ремонти с евтини материали и довършителни работи.
 3. Площ на стаята. Този показател пряко пропорционално влияе върху общата цена на строителните услуги.
 4. Необходимостта от преустройство. Това може да бъде или комбиниране на тоалетна с баня, или разделянето им в различни стаи. Монтаж на прегради по техническо задание.
 5. Времето от годинатасъщо влияе върху крайната оценка. В традиционния пролетно-летен сезон цените ще бъдат по-високи от зимните. Тук можете да спестите от строителни материали. По това време много строителни магазини предоставят сезонни отстъпки и организират различни промоции.

Срокове при ремонт на баня

В допълнение към качеството, всеки клиент се интересува от времето на ремонтните дейности.

Времето, необходимо за извършване на целия комплекс от планирани работи до ключ, се изчислява индивидуално и зависи от обема и сложността. Например етапът на демонтаж може да отнеме от 1 до 3 дни. В някои случаи се ограничава до събаряне на стари плочки, в други може да включва премахване на прегради и колони.

Може да се направи корекция от 1 - 2 дни до момента на съгласуване с Жилищната служба, когато централният щранг е изключен.

Това обикновено продължава 1-2 дни. Външни фактори обаче могат да увеличат този период. Например забавяне на спирането на централния щранг от жилищния офис.

Състоянието на стените в старото жилище изисква специално внимание. Времето за тяхното подравняване може да се увеличи с 1 - 2 дни.

Времето за работа с плочки зависи от общата площ на стените и пода, наличието на склонове и кутии. Приблизителната скорост на покриване на подготвената повърхност за плочки не надвишава 5 - 6 m², за мозайки 3 - 4 m².

Преустройството на помещението, обединяването с тоалетна или обратното - отделяне, монтаж на конструкции от гипсокартон и PVC, свързване на комплексен водопровод също увеличава продължителността на работата.

Средната продължителност на типичния ремонт на баня не надвишава 15-30 дни.