В съвременните бани бидетата се превърнаха в много популярно санитарно оборудване, защото новите компактни форми ви позволяват да оборудвате с тях дори малки помещения. От естетическа гледна точка, пълните комплекти санитарен фаянс, принадлежащи към една

и съща колекция, направени в един дизайн, изглеждат много по-впечатляващи в банята. Но само инсталирането на биде не винаги е достатъчно, тъй като съвременните модели са оборудвани със смесител, а изборът му също така изисква внимателен дизайн и технически подход.

 

Съдържание:

 

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИЯ СМЕСИТЕЛ ЗА ВАШЕТО БИДЕ

Новите форми и технологични възможности на водопроводните инсталации, предлагани от производителите днес, са поразителни в своето разнообразие, това важи и за смесителите. На пазара има цели серии, които са подходящи за всички елементи едновременно - вана, душ, мивка и, разбира се, биде. Такъв избор може да се превърне в най-идеалния, последователен в една стилистична концепция. Ако говорим за закупуване на един артикул, тогава се вземат предвид няколко основни параметъра:
Размерът.
Броят на лостовете за управление.
Тяхното местоположение.
Посока на чучура.
Съвременно биде със смесител

Но има и други концептуални характеристики, които ще ви позволят да постигнете идеалния баланс на красота, използваемост и издръжливост на оборудването.

СТИЛИСТИЧНА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ

Ако бидето е направено в лаконичен класически или минималистичен дизайн, тогава сложен миксер ще изглежда не на място върху него, по-добре е да изберете опция със строги геометрични форми. А за сложен водопровод с извивки и претенция за лукс, по-подходящ е грациозният смесител.

Лаконичен смесител за биде

ДИЗАЙНЕРСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Според вида на инсталацията смесителите за биде могат да бъдат монтирани на стена или вертикални, монтирани отстрани в предвидения за това отвор. По дизайн те се разделят на:

Едно лостови.
Дву ръкохваткови.
Термостатни.

ОТ КАКВО СА НАПРАВЕНИ СМЕСИТЕЛИТЕ

По принцип за производството им се използва месинг с различни покрития, например най-устойчивият на корозия е никел-хром.
Дръжки. Те могат да бъдат украсени с вложки от камък, стъкло или дърво, многоцветни полимерни наслагвания или дори кристали Сваровски в ексклузивни модели.
Контрол. В зависимост от вида на управлението в дизайна се използват керамични механизми или обикновенни патрони.
Класически смесител за биде с един лост

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА УСТРОЙСТВОТО И ОБОРУДВАНЕТО

Външно смесителят на бидето е подобен на подобно устройство за мивката. За монтажа му във водопроводната конструкция могат да бъдат предвидени от един до три отвора. За по-лесна употреба, чучурът е допълнен с аератор с шарнирна панта, която ви позволява да изберете желаната посока на подаване на вода.

Като допълнително устройство към конструкцията може да се добави долен клапан, който затваря канализацията за пълнене на бидето с вода. Поставя се вътре и се извежда лоста за управление под формата на дръжка или лост.
ВиК комплект с биде и Смесител

СМЕСИТЕЛ ЗА МИВКА С ОПЦИЯ ХИГИЕННЕН ДУШ

Съвременните производители са предвидили такава опция за тези, които абсолютно нямат достатъчно място в банята, за да настанят биде. За целта те предложиха хигиеничен душ в смесителя за мивка, който се намира до тоалетната в малки стаи. Това ще помогне да се извършат необходимите санитарни процедури, без да се добавя друг елемент на водопровода.

Източник - АкваЕМ