Без сигурен покрив сградата не може да се използва за живеене. Не се препоръчва да извършвате самостоятелно покривни работи - по-добре е да изберете професионална компания. Няколко фактора играят основна роля при избора на изпълнител.


Официална дейност

Конкуренцията е много висока в строителната индустрия. За клиента това означава риск от използване на услугите на измамници. Следователно, на първо място, е необходимо да се провери дали компанията извършва законно дейността си и дали може да носи юридическа отговорност за предоставяните услуги.

Основният критерий е наличието на разрешение за извършване на строителни и монтажни работи. Друг показател за надеждност е наличието на реален юридически адрес и голям персонал от специалисти с различна квалификация - не само работници, но и инженери и архитекти.
Тип услуга

Най-изгодният вариант за клиента е покривът до ключ . Този метод на предоставяне на услуги предполага цялостно изпълнение на работата. За клиента това гарантира, че един изпълнител е отговорен за покривните работи. Инсталирането до ключ спестява значително време и оптимизира разходите. Това се дължи на факта, че пълният цикъл на работа се извършва само от големи компании, които са отстранили процеса на инсталиране на покрива и имат свои собствени доставчици на едро на покривни материали.
Плащане

Важно е клиентът да може самостоятелно да избере как да плати за монтажа на покрива . Тук не става въпрос само за директния начин на плащане - пари в брой, кредитна карта, банков превод. Идеалният вариант е, ако компанията даде на клиента възможност да плаща поетапно услугите и започне работа без предплащане. Изборът на точно такава компания е гаранция за наличието на услуги и получаване на допълнителни гаранции.