Изграждането на високи сгради по правило се извършва по стандартни проекти. Такива проекти никога не са били усъвършенствани до сега. Ето защо, когато се правят основни ремонти в апартамента, всеки иска да промени оформлението на стаите.


Реконструкцията на вътрешни прегради е решаваща стъпка и трябва да помислите внимателно, преди да го направите. Ще бъде необходимо да се определи с какъв материал ще бъде новата стена между стаите. В наши дни, при преустройство и разпределение на жилищните зони, класическата зидария почти винаги се отказва в полза на структури от GKL.
Конструкциите от GKL често се правят именно с преустройството на апартамента, с тяхна помощ можете бързо и дори лично да промените архитектурата на интериора на апартамента в световен мащаб. Наред с други конструкции от сухото строителство се използват и вътрешни прегради от GKL.
Инсталирането на стена от гипсокартон не изисква много ресурси и време. Всеки може да изгради преграда за гипсокартон със собствените си ръце, спазвайки прости правила за фиксиране на гипсокартона и реда за инсталиране на структурата на рамката.
Преградите от гипсокартон се използват в целия апартамент, във всекидневната или в банята, без значение. За да инсталирате стена от гипсокартон от всякакъв тип, ще ви е необходим стандартен набор от строителни инструменти, които можете да намерите във всяка железария.
Изграждането на прегради от гипсокартон може да се извърши както като обикновени прегради с врати, така и по отношение на декорации, които отделят части от една и съща стая.
Ефективно, декоративни прегради от гипсова стена могат да се използват в апартаменти с малки размери, където те не могат да се пренаселят и искаме да разделяме помещението на няколко функционални пространства, без да блокираме цялата стая, както в случая с изграждането на класически дял.
Ниши и отвори с красиви форми в декоративни прегради могат да се използват по отношение на рафтове за всякакви неща, от компактдискове до тежки аквариуми.
Този вид стени, за разлика от каменните, могат да бъдат изградени с всякаква конфигурация, без да се прибягва до наемането на опитни работници. Преградата може да бъде извита или не перпендикулярна на стената, така или иначе рамката може да бъде изградена във всяка конфигурация чрез огъване на профили и гипсокартон съгласно отделна инструкция.
За разлика от стоманобетонните стени, преградите от гипсокартон могат много лесно да бъдат допълнени с красиви прожектори и по този начин да донесат уникален дизайнерски ефект.
Поради наличието на кухини на преградите от сухото строителство наистина е възможно да се скрият тръби и кабели в тях, докато инспекционните люкове трябва да бъдат вградени. Запълвайки вътрешното пространство с ролки от минерална вата, е възможно да се постигне звукоизолация и топлоизолация.