Котли на пелети имат висока експолоатационна надеждност, компактен и елегантен дизайн , висока ефектевност на изгаряне и дълъг живот. Те предлагат същия комфорт и лекота на използване като газовия котел за отопление. Това се постига чрез автоматично гориво ,

автоматично устройство за почистване и автоматично премахване на пепелта. Техниката и хидравликата на този този котел са подобни както на всеки друг котел . Разликата е в горивото в безкрайната доставка. Пелетите се съхраняват в пелетен силоз , който може да бъде запълнен чрез силоз вагон с автоматичен вентилатор. Тестовете на тези котли на пелети показват , че са едни от най добрите по отношение ефективност и ниски емисии , както и ниво на изгорелите газове и прахови частици. Тези котли се грижат и за околната среда като девиза е „Топлина с чиста съвест” .
Погледнете в сметката си . Разходите за електричество и отопление са високи.
Пелетите са пресовани гранули от натурална дървесина, отоплението на бъдещето.
В Скандивания, Австрия, Германия, Италия ползват котлите на пелети, пелети като гориво от дълго време. В нашата страна все повече хора преминават към отопление с пелети. Очевидно е, защото пелети са евтино гориво и котлите на пелети постигат по висока ефективност, което намалява разходите за отопление с 30-50%.
Опетни специалисти препоръчват котлите на пелети.
Котлите на пелети са една добра инвестиция за вашия дом или бизнес.
При ползване на слънчеви бойлери съчетани с пелети може да се постигне максимална ефективност. Благодарение ползването на специален буферен резервоар, слънчевата топлена се използва за отопление и производство на топла вода.
Като от съществено значение за функционирането и комфорта на вашата печка на пелети е и правилното и разположение. Поставяйки котел на пелети във вашия дом вие сте уверени в правилния избор и дългогодишен живот.