ВиК услуги от Шалом ВиК

Отпушване и почистване на канали през зимата - ценни съвети от ТОП майстори

Каналите са сложни за почистване и отпушване винаги, но най-вече през зимния сезон. Зимата по начало е неподходящ сезон за всякакви ремонтни и строителни дейности, но при аварии

няма възможност да се чака хубаво време. При минусови температури разкопаване на замръзналата земя е много трудоемко начинание. За да не се копае излишно, се диагностицират тръбите посредством видеокамери. Така се оглежда вътрешността на тръбата и повредата се отстранява чрез специална апаратура, работеща вътре, в самата тръба.

За ефективно отпушване на канали се ползват модерно оборудвани автомобили, които бързо достигат до мястото на аварията. След като се диагностицира проблема, се определя и начина за справяне с него. Зимните ремонти на канали не са приятни нито за ВиК специалистите, нито за собствениците на работните обекти. Заледена вода в тръбите, замръзнали капаци на шахти и много други проблеми затрудняват работата. В такава ситуация много полезни са методите за ремонт на спукани тръби чрез вкарване на нова тръба в старата. Тази техника освен че санира надеждно старите тръби, създава и нова, чиста и гладка среда, в която да се движи водата. Тази методика удължава живота на старите тръби и канали, като им позволява да работят безаварийно години наред.

Силно замръзналата земя през зимата затруднява изкопните действия, ако се наложи да се ремонтират тръби. Затова методите за безизкопни ремонти са много практични. Чрез машинно отпушване на канали се спестяват много средства и време. С тази методика може да се отпушват тръби под пътища и сгради, без хората, движещи се наоколо, да разберат, че под краката им се извършват ремонтни дейности. Зимните студове правят условията за работа с тръби и канали, съдържащи вода много трудни. Ледената вода прониква навсякъде, затова по-добре е да се държи далеч от хората. Ако има наводнение при минусови температури, водата скоро ще превърне околната инфраструктура в ледена пързалка. Затова навременното саниране на стари канали и тръби, които аварират често е добре да се прави навреме, за да не възникват проблеми при неподходящи атмосферни условия.

Ако се нуждаете от специфични услуги, касаещи проблеми с канализацията и водоподаването, то Ви препоръчваме  ВиК услуги от Шалом ВиК