Полиетиленовите продукти се превърнаха в незаменим атрибут на съвременния живот. Но този материал намери неочаквано приложение в производството на полиетиленови тръби. За пазара на полимерни тръби можем да кажем, че той е окончателно оформен. Но съществуващ от

доста дълго време, пазарът непрекъснато претърпява количествени и, още по-значими, качествени промени. Без сянка на съмнение, това може да се припише на зрели пазари, с предимства, присъщи на такива пазари. Използването на полиетиленови тръби за изграждане и ремонт на водопроводи е най-доброто им използване. Градската водоснабдителна система трябва да бъде изградена на най-високо ниво.
Но не на последно място ролята в строителството играе максималната ефективност на инженерните комуникации в икономически смисъл. Пластмасовите тръби не само ще ви позволят да замените канализационни мрежи, водоснабдителни системи (за тяхното оборудване се нуждаете и от тръбопроводни клапани) и други комуникации, които вече са отслужили живота си, но също така ще намалят броя на авариите и прецедентите на замърсяване на питейната вода, която тече през водоснабдителните системи. Освен това полиетиленовите тръби се монтират лесно. Освен това, в сравнение със стоманените тръби, полиетиленовите тръби ще бъдат по-евтини, освен това инсталирането и експлоатацията на тези тръби ще бъдат по-евтини. Как спестявате пари? Факт е, че за монтажа на полимерни тръби няма нужда от тяхното заваряване, което е необходимо за свързване на стоманени аналози, което означава, че се спестява електричество.
Полиетиленовите тръби се използват широко за организиране на напоителни системи, артезиански кладенци, напорни и ненапорни водоснабдителни системи, за да се прокара кабел и да се осигури водоснабдяване на битовите съоръжения. Ръстът в търсенето се наблюдава не само в сектора на пластмасовите тръби, но и в други сектори на този пазар. Полиетиленовите тръби имат безброй предимства. Те са не само по-евтини, но и превъзхождат своите стоманени аналози по отношение на експлоатационен живот, за подземни стоманени тръби експлоатационният живот е 25 години, докато полиетиленовите тръби ще продължат около 50 години. Друго голямо предимство на полимерните продукти е тяхната устойчивост на замръзване, което позволява тези тръби да работят при минус 50.

Във всекидневието пластмасовите тръби се отличават с отлични показатели, като лекота на поддръжка (за подмяна на тръба са необходими минимални умения), минимално време и усилия, изразходвани за челно заваряване, и освен това намалена вероятност, когато замръзне, течността да спука тръбата ... В допълнение, полиетиленовата тръба осигурява отлична защита срещу бактерии и микроорганизми, а вътрешната повърхност на тръбата не отделя вредни примеси във водата, които могат да развалят вкуса и миризмата на водата.
Ще отнеме време, за да се изброят всички предимства на полиетиленовите тръби под налягане, които се използват за водоснабдителни системи. Те предлагат възможност за многократен монтаж на тръбопровода с минимални разходи, те не се нуждаят от катодна защита, не се нуждаят от поддръжка и са устойчиви на корозия и химикали, както и на колебания в натоварванията на почвата, освен това върху тях не се образува конденз на влага. При производството на полиетиленови тръби няма емисии на вещества, вредни за околната среда и хората, за разлика от стоманените аналози, което по отношение на зачитането на природата е най-добрият избор.

Полиетиленовите тръби отговарят на най-високите изисквания на клиентите и въпреки това са издържали най-трудния тест - изпитанието на времето. Тази технология изглеждаше като нещо невероятно буквално преди двадесет години, да не говорим как да я прилагаме при производството на тръби. Полиетиленовите тръби, поради тяхната безопасност за околната среда, са най-добрият избор за тези, които са загрижени за екологичната безопасност. И това е истински пробив!