Изграждането на Басейн е доста трудно, поради което тази процедура не може да се извърши без участието на професионалист. На първо място, намерете добър специалист, който ще направи план за строителния процес с вас. Няма да е излишно да се получат оценки, тъй като мнозина неправилно изчисляват своите силни страни и финанси.


Ще имаме на разположение много аспекти и нюанси, които в крайна сметка могат да повлияят сериозно на крайната цена. Има много тънкости при полагане на тръбопровод, озеленяване и създаване на зона за забавни игри. И така, ние сме изправени пред задачата да изградим басейн, който е отворен тип.
Преди да закупите материали, интересът към почвата на вашия имот няма да е на мястото си. Хидравличните натоварвания веднага се изчисляват, дали терена може да издържи на изместване на водата и хората вътре. Понякога почвата е твърде рохкава, изисква се укрепване. Когато копаят яма, работниците трябва да определят какво трябва да се положи на дъното, може би висока пясъчна възглавница или бетонна замазка. Ако имате много подземни води наблизо, тогава не забравяйте да помислите за дренаж.
На етапа на строителство винаги трябва да се притеснявате за единството на ваната на басейна, поради тази причина полагането на всички компоненти е задължително. Те трябва да бъдат добре подсилени от момента на монтиране на кофража.
Вие носите голяма отговорност, или по-скоро тези, които са изчислили натиска върху конструкцията. Тъй като кофражът ще трябва да издържи цялата маса на нашата конструкция и да не провисва никъде. Обикновено в земята може да се натрупа излишна влага, затова инсталирайте надеждна армировка. Понякога се изискват по-сериозни укрепвания.
Бетонирайки купата на басейна, строителите избират пътя, който ще трябва да измине. Да предположим, че можете просто да бетонирате пространство, така че да не пропуска нищо в земята. Или обработете стените с хидроизолационна смес, кристалите на която ще унищожат течовете.
След като купата е напълно оборудвана и обезопасена, трябва да я завършите. За да направите това, можете да изберете всеки материал, който се препоръчва от професионалисти. Въпреки че, най-често изборът е на стъкло-керамични плочки, той се е утвърдил отдавна.