Ремонтът на водоснабдителна система започва с преглед на щранга на водопровода. Силно корозирала тръба е най-добре да се замени изцяло. Най-добрият вариант би бил да замените щранга изцяло или поне за няколко апартамента. Ако не можете да се съгласите със съседите, трябва да направите странична лента.

В частна къща основната тръба подлежи на проверка в частта, която влиза в кладенеца на улицата. На Главният клапан е монтиран в щранга или в кладенеца, който може да се изключи в случай на авария. Поради голямото си значение, кранът трябва да бъде с отлично качество.

В апартамент е по-добре да инсталирате кран в ниша, пред водомера. Когато кранът е инсталиран, можете да монтирате водомера. Нишата с крана и водомера е затворена с гипсокартон, оставяйки малка дупка, така че да можете да вземете показанията на брояча или да затворите крана.

За вътрешен водоопровод можете да използвате модерен полипропилен, който е отличен заместител на металните тръби.

Тръбите от Ecoplast или полипропиленовите тръби се предлагат в различни разновидности - за захранване със студена и топла вода и за отопление.

Ако тръбите за студена вода ви се струват твърде тънки, можете вместо това да използвате тръбите за топла вода, въпреки че те ще струват малко повече.

Тръбите се закрепват заедно с помощта на полифузионно заваряване, заваряване с електро-фитинги и челно заваряване. По време на заваряването се създава здрав и равномерен шев.

Друг начин за свързване на ecoplast е чрез резби. За резбови връзки се използват фитинги с резба. Невъзможно е да се режат конци върху полипропиленовите части. Резбовите връзки се уплътняват с тефлонов конец, калчища или специални уплътнителни материали.

Тръбите за топла вода се монтират по същия начин. Не инсталирайте тръби за студена и топла вода една до друга, "горещата" тръба ще загрява студената. За да се предотврати това, тръбата за подаване на топла вода може да бъде „облечена“ в топлоизолационен маркуч. На кръстовищата използвайте байпасни вложки и не огъвайте тръбите.

Трябва да изрежете полипропиленовите тръби със специални ножици, това ще спести време и ще направи равномерно изрязани ръбове.

 

Ако търсите майстор или фирма за вашия ремонт, следните връзки може да са ви полезни: