Кухни по поръчка – вероятно наименованието на този подход в интериорния дизайн на любимото помещение вкъщи предизвиква у вас вълнение и трепетно очакване. И това е съвсем оправдано – именно това е най-добрият начин, по който да се сдобиете с красива, изящна и функционална мебел. Ако в съзнанието ви изникват множество въпроси относно как именно да превърнете помещението в сякаш излязло от интериорен каталог, то сте попаднали на правилното място – в днешната статия ще си поговорим за няколко акцентни елемента, които ще превърнат кухнята ви в райско кътче.

Но, преди това – защо именно кухни по поръчка? 

Ако държите на личния си стил и искате домът ви да е огледало на естетическите ви предпочитания, то тогава мебелните магазини не са подходящото решение за вас. Вместо това, заложете на https://kuhnia.bg/кухни-по-поръчка – най-ефикасният и безотказно работещ начин за сдобиване с кухнята, за която винаги сте мечтали. При кухни по поръчка вие сте онези, които имат последната дума относно модела, дизайна, използваните материали и избора на цветове. Не се ограничавайте с готови мебели, които биха били функционални, но не и достатъчно отговарящи на множеството ви изисквания.

Акценти в дизайна на кухни по поръчка, в които ще се влюбите и ще искате час по-скоро да интегрирате в проекта си

Знаем, че красивият интериор не опира само до здравината и удобството на мебелите, които го съставляват. Твърде често именно акцентите и малките добавки правят една стая наистина с характер и отразяваща личните вкусове на домакините. Това важи с пълна сила за кухнята – вероятно най-използваното помещение в дома на всекиго.

Ако обичате усещането за светлина и простор, то ви съветваме да интегрирате множество стъклени елементи в дизайна на кухнята си – добър вариант за това е да заложите на витрини за горния ред шкафове. Така успявате да акцентирате върху красиви предмети или сервизи, които да разположите в шкафовете, а светлината от осветителните тела ще придава наистина изтънченост и изящество на цялостната визия. Стъклен гръб за кухнята е също чудесен избор.

Не забравяйте и за рафтовете. Те са чудесен вариант за онези кухни по поръчка, които не е необходимо да побират твърде много предмети за съхранение. Ако сте по-семпли в притежанието на вещи, бихте могли да се лишите от горните шкафове и да заложите на етажерки. Така придавате повече широта на помещението.

Чекмеджетата също са чудесен вариант за съхранение, а и придават раздвиженост на цялостния дизайн на вашите кухни по поръчка. Съществен елемент от тях са и дръжките – чрез тях лесно можете да промените цялостния модел на мебелите в помещението. Съществуват и множество варианти за механизми на отваряне и затваряне, които ни лишават от нужда за видими дръжки, ако хомогеността е визията, която гоните.

Една кухня не би била толкова уютна и вдъхновяваща без наличието на саксии с цветя. След като сте привършили работата по вашите кухни по поръчка и те са монтирани в помещението, не забравяйте да добавите и зеленина за разкош.