Детска

Синтетичните материи са създадени с цел подобряване недостатъците на естествените и разнообразяване на текстилните платове. Макар отношението към изкуственото да е леко негативно, такива материи като цяло са лесни за поддръжка и притежават чудесни свойства. Разбира се, имат си и своите слаби страни – например, полиестерните нишки издържат дълго във времето и не се свиват, за разлика от естествените материи, но също така не позволяват на кожата да диша и бързо поемат миризми, затова трябва да се перат по-често.

 

Съществува огромно разнообразие от синтетични влакна, всяко със специфични изисквания, но едно е правилото: те не се перат на висока температура и трябва да се избягва сушенето им в сушилна машина. Нека ги разгледаме:

 

Вискоза – на основата на целулоза

 

Вискозата се получава от естествени целулозни нишки, които са допълнително обработени. Тя често е по-лъскава от естествената коприна, като може да бъде изкуствен заместител също на памука, лена и вълната. Като цяло, вискозата е гладка, мека, държи прохладно, попива добре, но не запарва. Подходяща е за различни дрехи, като типичен пример са хавайските ризи в периода 1930-1950 г., които са били произведени изцяло от вискоза.

 

Синтетични материи: полиестер, акрил, найлон, ликра

 

И четирите са на основата на петрол.

 

Полиестерът е вид полимер, т. е. химично съединение, и най-често под това наименование се разбира “polyethylene terephthalate (PET)” – същото вещество, от което се изработват пластмасови бутилки. Към полиестерите са включени както естествени химикали, така и синтетични. Подобно на всички синтетични материи, полиестерът се мачка трудно, задържа цвета по-дълго и е механично издръжлив. За сметка на това, веднъж попаднало петно на полиестерен плат, много трудно се отстранява от него. Основният минус е, че усещането при носене на дреха от полиестер не е като при естествените материи. Освен това, такъв плат лесно се наелектризира.

Когато започвате ремонт в детска стая, струва си да запомните, че тази стая ще комбинира едновременно спалня, хол и игрална зала, така че си струва предварително да разделите стаята на зона за отдих, зона за игра и обучение. Дори детето ви да е малко дете, то много скоро ще се нуждае от пространство за само реализация.

Възможността да се предостави на детето отделна стая вече е чудесен вариант за създаване на комфортни условия, при които детето да  расте, да се развива, да се научи да поддържа чистота самостоятелно и да създава красива среда около себе си. За да ви спестим време и излишни

Децата са най-важното нещо в живота. Те придават на живота ни особен смисъл. Всеки от нас се стреми да даде на детето си най-доброто. Ето защо към въпроса за ремонтните дейности в детската стая трябва да се подхожда отговорно. Първо трябва да изберете правилния

Как да разпределим пространството в стаята на детето? Какви мебели трябва да изберем? Къде да прибираме играчките му? Ето ви едно ръководство за всичко, с което трябва да се съобразим.