За майстори и фирми

Ако сте внимателен и старателен шофьор, то не е необходимо често да сменяте съединителя.

Какво може да се превърне в тревожен сигнал, касаещ проблем в съединителят, повече за това ще разберете в статията.
При шофиране с износен съединител разходът на гориво се увеличава и мощността на двигателят се губи значително.

Колко дълго издържа един съединител?
Невъзможно е да се назове конкретен пробег, след който е време да смените съединителя. Твърде много фактори влияят на експлоатационния му живот:

стил на шофиране - рязък старт и често подхлъзване, и още повече, участието в състезания значително намалява периода на работа;
качество на уреда - оригиналните части винаги са по-издръжливи от евтините колеги;
чужди течности или малки твърди предмети могат да деактивират дори ново устройство;
грешки по време на инсталиране и настройка неизбежно ще доведат до намаляване на производителността.

Как да разберете кога е време да смените съединителя, признаци за смяна на съединител


Причини и последствия, които ще избегнете, ако пристигнете в сервиза навреме:

Има ли силен шум при натискане на педала на съединителя? има възможност освобождаващият лагер да се е износил;
миризмата на изгоряло в купето показва, че дисковете на съединителя се плъзгат един спрямо друг, така че фрикционните накладки върху тях са изгорени;
силните трептения при превключване на предавките често показват, че амортисьорните пружини, инсталирани на задвижвания диск, са се повредили.
Майсторите и производителите на автомобили препоръчват диагностика на съединителя на всеки 80 - 100 хиляди км.

Симптоми
Ако препоръчителният пробег все още не е изминал, но вече сте забелязали следните „симптоми“, може да е време да побързате със смяната:

  • промени в обичайната динамика на шофиране, особено при изкачване;
  • увеличаване на свободния ход на педала на съединителя;
  • трептения при смяна на предавките и потегляне;
  • силно ускорение на автомобила и лошо сцепление с увеличаване на натоварването;
  • превключване на предавките с голямо усилие;
  • миризмата на изгаряне с увеличаване на оборотите на двигателя;
  • повишени вибрации и външни звуци (като  смилане на метални части).

Ще можете ли сами да смените съединителят?

Ако имате необходимите умения, знания и инструменти - да!

 

От инструментите, от които се нуждаете:

набор от отворени и гаечни ключове;
дорник за центриране на диска на съединителя.

 

Ние ви съветваме да не опитвате това, ако не сте пипали гаечен ключ никога, а да поверите това на професионалистите.

Смяна на съединител в сервиз
Самостоятелната подмяна на възела изисква специални инструменти, условия на работа и голям запас от време. Дори за майсторите на сервиза тази процедура отнема поне 4,5 часа. Всяка грешка може да струва цената на нов комплект съединител.

Служителите на сервиза разполагат с необходимите инструменти за подмяна и регулиране на съединителя на всяка кола и най-важното е, че осигуряват гаранция за работа. Цената за смяна на съединител и маховик варира в зависимост от марката на автомобила и сложността на ремонта: често трябва да смените не само комплекта на съединителя, но и други елементи на трансмисията. Сервизният център ще диагностицира и незабавно ще идентифицира всички възможни неизправности.

 

Факт, е че в повечето градове междублоковите пространства са в трагично състояние. Много малко са тези квартали, които са с обновена и поддържана жилищна инфраструктура. Редовно се случва да ставаме свидетели на порутени тротоари, клони на дървета висящи до тротоара, гигантски дупки, които ежедневно ни трошат автомобилите, боклуци изхвърлени от терасите и други. Ако изпитвате непоносимост към тази бъркотия ви препоръчваме да последвате нашите съвети за това как да облагородим паркинга на междублоковото пространство.

Поръчка на услуги от денонощен автоключар  в София

Когато имате проблем с  отключването на автомобила си, и спешно се налага съдействие, то тогава е време да се обадите на автоключар.

Много хора са изправени пред трудната дилема, а именно избора на настилка за паркинг. Съществуват редица подходящи настилки, но сред тях най-сериозно се отличават бетонът и асфалтът. За да улесним избора ви избрахме да споделим с вас малко повече информация за бетонът и асфалтът като избор за настилка за паркинг.

Почти всеки път, когато ни предстои цялостен или частичен ремонт на апартамент, къща, офис или промишлено помещение имаме нужда от къртене, почистване и извозване. Една голяма част от хората се опитват да се справят сами с тази дейност, за да спестят пари, но в повечето случаи се стига до едно положение и се отказват. Причини много… липса на подходящи инструменти, липса на опит в тази дейност, възникнал проблем, като скрити тръби или кабели, липса на свободно време и на последно място – къде да се изхвърли строителният отпадък. Ето защо решихме да споделим с вас за какво да следите и как да изберете коректна фирма за Кърти Чисти Извозва услуги.

Имате нужда от асфалтиране и търсите коректна фирма, която да ви представи нужното качество, от което се нуждаете? Факт, е че има десетки фирми в София, които предлагат полагане на асфалт, но как да направите най-правилния избор… Селектирахме някои основни критерии в избора на фирма за асфалтиране в София, които да следвате. Ето ги и тях: