В един дом е добре да има хармония и подредба. Да не се натрупват ненужни вещи. Само така в дома ви ще има положително канализиране на енергията. Опитайте се да освободите

повече свободно пространство и да премахнете излишното натрупване на стари и ненужни вещи е началната стъпка във фън шуй. В противен случай енергийните потоци се задръстват и декорацията, която ще направите в последствие няма да има същия ефект. Влезте в банята си и се огледайте какво е обзавеждането за баня, което сте избрали и колко последващи ненужни декорации сте избрали да сложите. Ако искате да промените дома си е нужно да внесете повече мир, любов и просперитет. Как да ги постигнете, тук ще ви помогнем.
Първо е желателно да се погрижите за хармонията. Според философията за обзавеждане Фън Шуй, хармонията е необходима, за да бъде едно семейство щастливи и заобиколено с положителна енергия. Поставете големи купи с пресни плодове на кухненския плот и масата. Това нека бъде традиция, всеки един сезон има своите пресни плодове, възползвайте се от тях. Кухнята е помещение с голяма важност, тъй като там се събира цялото семейство. Нека хармонията започне от тази точка. Аромата играе важна роля и в оформянето на спомените. Един аромат на портокал ще остави у вас приятни емоции и късмет. Нека има вази с истински цветя. Също така можете да използвате картини или снимки на цветя, които облекчават стреса, повишават производителността и творчеството. Изберете подходящ фаянс за пода, върху, който да стъпвате с удоволствие. Съобразете се с цветовата гама, на мебелите и стените. Без любов нищо не се получава. С поставянето на няколко възглавници в двата ъгъла на спалнята ще ви донесе приятно чувство. Можете да го направите и на дивана във дневната. Според Фън Шуй каквото видите преди да си легнете и каквото видите, когато се събудите – то ще повлияе в огромна степен върху живота ви. Вие какво виждате когато отворите сутрин очите си?