Искате да поръчате дизайн на двустаен апартамент, но се съмнявате? Вие правите правилното нещо, защото в този проблем има повече "подводни камъни", отколкото може да изглежда на пръв поглед. Добре дошли в Компанията за ремонт и декорация на жилища в София. От 2010 г. извършваме ремонти за нашите клиенти по дизайнерски проект. И, повярвайте ни, имаме какво да кажем за това.

Поръчайте дизайн на двустаен апартамент

Ако погледнете дизайна на двустайни апартаменти (снимки) в интернет, изглежда, че всички те радват своите собственици. Толкова модерен и стилен, че е трудно да отместиш поглед. И е ясно, че винаги създаваме първото впечатление чрез зрителното възприятие. Но правилно ли е? Искаме да ви кажем, че не всеки модерен дизайнерски проект на апартамент е удобен за живеене. И също така да кажем няколко думи за трудностите, с които се сблъскват собствениците, когато еуфорията от красива анимирана картина отшуми.

Какви помещения обикновено се състоят от двустаен апартамент в София

  • Коридор, който може да бъде със или без съблекалня
  • Кухня или кухня-всекидневна, тоест две функционални зони са комбинирани
  • Стая 1
  • Стая 2
  • Баня комбинирана или отделно баня и тоалетна
  • Лоджия, ако има, съответно

Местоположението на помещенията, както и тяхната наличност до голяма степен зависи от вида на къщата и годината на нейното построяване, както и от основния ремонт, ако има такъв. Панелните къщи често имаха килери, тоест такива вградени гардероби, обикновено разположени в близост до кухнята. Модерните апартаменти в монолитни къщи рядко се проектират без съблекалня, по един или друг начин е необходимо.

Какво често включва дизайна на 2-стаен апартамент

Нека да се абстрахираме от декоративните свойства и да се концентрираме върху преустройството като начало. Все пак от там започва всичко. Ако преустройството е направено неграмотно, тогава няма да сте напълно доволни от резултата. Първо ще говорим за типични решения на този проблем (видове преустройство на монолитни жилища), а след това ще обясним защо това не е панацея.

  • Комбиниране на няколко функционални зони. Както вероятно знаете, една от отдавна установените тенденции в интериорния дизайн са просторните пространства. Ето защо има смисъл да комбинирате кухнята с хола, ако дизайнът на апартамента го позволява.
  • Отървете се от допълнителни врати. Изглеждаше, че няма нищо излишно, но това не винаги е така. Ако малък коридор води до същата кухня и в нея има врата, тогава въпросът "защо е необходима там" се предлага, така да се каже. В крайна сметка, ако я премахнете, тогава пространството ще бъде освободено от ненужен конструктивен елемент, а вие от необходимостта да затворите или отворите вратата, която ви притеснява.
  • Комбиниране на лоджия и стая. Отново балконската врата и високият праг затрудняват свободното влизане през балкона, за да се насладите на гледките или просто да пиете спокойно кафе. Освен това днес изолацията на балкона и декорацията на лоджията вече не са лукс. Това е модерно решение за удобство на собствениците на жилища. Така че защо не махнете балконската врата и прага поне. И ако искате по-кардинални решения, тогава можете да комбинирате лоджията и стаята.

Във всеки конкретен случай трябва да действате не според шаблони, прилагайки всичко, което е изброено по-горе. Освен това, това е само малка част от идеите. Тя трябва да се основава на възможността, включително вида на къщата, материала на стената. Носещите стени не могат да бъдат "преместени" и проектът за преустройство трябва да бъде съгласуван. Затова ви препоръчваме да се обърнете към професионалисти, които няма да ви позволят да пропуснете важни детайли и да се сблъскате с проблеми в бъдеще.

Каква е разликата между дизайнерския проект на 2-стаен апартамент и едностаен апартамент

Квадрат, ще кажете и ще сте прави, но отчасти. В крайна сметка има малки двустайни апартаменти до 60 м2 и има просторни с площ над 100 м2. Съответно е необходимо да се сравняват сравними области. Но какво друго? Самотни хора или големи семейства с много деца рядко живеят в двустайни жилища. По правило това е апартамент за младоженци, които се готвят да станат родители, семейства с деца или когато няколко поколения се съберат под един покрив. Тоест, изглежда, че няма толкова много опции. Но те са коренно различни по отношение на изпълнението. Какво имаме предвид?

Модерен дизайн на апартаменти за младоженци, чакащи попълване

Младоженците, които планират да попълнят семейството, искат да оборудват жилище за максимален комфорт след раждането на бебето. Това е както отлична шумоизолация на помещенията, така и добра светлина, която може да се регулира по зони. По отношение на избора на цветове за декорация и мебели също често имат свои собствени характеристики. Има смисъл да се обмисли подреждането на детска стая с помощта на хипоалергенни, екологични материали в цветова палитра, която съответства на пола на детето. 


По правило типът мебели за детската стая също се избира от специални детски колекции. Но в стаята на родителите трябва да има удобно място за почивка и сън. Освен това нито мебелите, нито уредите трябва да бъдат потенциално опасни за детето. Тоест, когато изследва кухнята и другите стаи, не трябва да стига до бутона на фурната.

Дизайн на двустаен апартамент за семейство с деца

След като живеят известно време заедно и започват да отглеждат деца, хората променят приоритетите си към комфорта. Ако по-рано в кухнята трябваше да има бар, сега е по-важно - място за любимите сладкиши на децата. По отношение на довършителните работи е важно да се каже, че е желателно да се избягват стилове на декориране, където изобилстват стъклени повърхности и прегради, както и хлъзгави подови настилки и непрактичен обемен декор.


По-често двойките предпочитат дизайна на апартамент в модерен стил, като минимализъм, скандинавски, модерен. По-рядко избират по-кардинални: Loft и Hi-Tech. Мебелите за двойки с деца също имат свои собствени характеристики. Например, трябва да обърнете внимание на "растящите маси и столове", а вместо детска стая, направете стая, която ще "расте", докато децата растат. 


Тоест, това са двуетажни или едноетажни легла, удобно място за училищна работа, игри и съхранение. Ако детето се занимава със спорт, музика или има друго важно хоби, тогава определено си струва да му осигурите отделно място за практикуване и съхранение на неща, свързани с това хоби.

Дизайнерски проект на двустаен апартамент, в който живеят няколко семейства

Да приемем, че жилищното пространство се споделя от представители на различни поколения. Как ще се отрази това на разработването на проект за интериорен дизайн? В този случай всеки член на семейството трябва да има, грубо казано, свой собствен ъгъл. По-точно място в апартамента, където никой няма да му пречи да се отпусне или да прави това, което обича. По-старото поколение обича да гледа телевизия, но това не трябва да спира децата им да провеждат срещи в Zoom. И по принцип всичко трябва да бъде планирано, за да можете да живеете автономно, но ако желаете, можете да се съберете на голяма приятелска маса за вечеря.

Защо е важно да изберете правилните студия за дизайн на апартаменти

Не става въпрос само за цената на услугите, въпреки че това със сигурност е важно.  И да, всички опитни дизайнери на „ВМ Ремонти” са служители на пълен работен ден. Както, обаче, и всички специалисти на компанията. 


Освен че работим самостоятелно, всеки служител е високоспециализиран майстор на своя занаят. Ние организираме процеса от създаването на дизайнерския проект и извършваме Ремонт на апартаменти до ключ в София. Освен това дизайнерът и майсторът работят заедно, така че всички проблеми се решават възможно най-бързо. Както обещахме, говорим за трудностите, които падат върху плещите ви след избора на грешен изпълнител. 


Внасяте неща след ремонта на апартамента и разбирате, че няма място за тях. И не говорим за някакви дрънкулки. Любимата подова лампа може да се включи само с помощта на удължителен кабел, часовникът трябва да бъде прибран в кутията за пране. Също така няма къде да включите електрически уреди, в резултат на което постоянно мигрирате из апартамента с дъска за гладене в търсене на свободно пространство. 


И всички красиви открити повърхности са покрити, тъй като вече имат инструменти за хоби и всичко, което трябва да е постоянно под ръка. И сега разбирате, че отне толкова много време, за да изберете плота на масичката за кафе напразно, но все пак върху него лежат играчки за домашен любимец. И къде другаде да излъжат, ако дизайнерът дори не е попитал за мястото, където се съхраняват лакомствата и забавленията за домашния любимец...

Различава ли се дизайнът на двустаен апартамент в панелна къща от дизайна на нова сграда

В зависимост от площта на апартамента, разбира се. Но като цяло е различно. В крайна сметка панелните къщи не дават възможност на проектантите да мислят широко. Като типични сгради с мокри зони, строго разположени по протежение на щранга и същия тип оформления, те рядко стават обект на преустройство. Ако интервенцията се извърши, тогава по-често има смущения в инженерните комуникации. 


Преустройството значително усложнява процеса и води до по-високи разходи. В допълнение, това се отразява и на времето, тъй като ние ще отделим време, докато преместим стените на мащабно оформление на вашето жилище в офиса на „ВМ Ремонти”. И ние не просто "преместваме" стените, ние, заедно с вас, създаваме перфектното жилищно пространство, където ще се върнете с удоволствие. 


Вдъхновете се да се промените, като проучите нашето дизайнерско портфолио , прочетете рецензии . И когато се убедите, че подхождаме към въпроса отговорно и го изпълняваме ефективно, тогава се свържете с нас по всеки удобен за вас начин .