Асфалтът издържа дълго време, ако го поддържате правилно. Част от поддръжката включва изкърпване, повторно полагане на настилка и повторно полагане на изцяло нов асфалт. Трябва да поправите всички повреди и пукнатини, които се образуват в асфалта, за да можете да удължите живота му. Ето защо днес ще дискотираме кога се налага ремонт на дупка и кога преасфалтиране, за да можете да определите от кое имате нужда.

Запълване на дупки в асфалта

Най-честата корекция, която наблюдаваме, е запечатването на пукнатини - въпреки, че тази дейност не е тотален заместител на правилната поддръжка, но е по-добре от нищо. Този метод на поддръжка е полезен за пукнатини в асфалта, които не са достатъчно големи и за да се предоврати разрастването на пукнатините. Технологията на работа включва три етапа: рязане на пукнатини; издухване и изсушаване; запечатване. Дефектите се запълват с топла или студена асфалтова смес. Ремонтът на дупки на пътища със студена смес най-често се извършва без полагане на допълнително покритие. Студеният състав се нанася без последващо уплътняване. Този метод на възстановяване се характеризира с ниска цена.

Полагане на изцяло нов асфалт

Запълването и закърпването на пукнатини може да реши много проблеми и да помогне за удължаване на живота на вашия парцел, но вашият парцел в крайна сметка ще се нуждае от повторно асфалтиране все някога. Помислете за преасфалтиране, след като запълването на пукнатини и уплътняващото покритие станат вече неефективни, което е приблизително, когато 20% от вашия парцел е в лошо състояние. Въпреки че повторното асфалтиране е чудесно решение за много проблеми, ако има повреди в основата или твърде много щети в целия парцел, може просто да се нуждаете от пълна подмяна. Процеса на полагане на асфалт се осъществява чрез употребата на асфалтова смес нагрята до много висока температура. Този метод е подходящ за асфалтиране на пътища, асфалтиране на улици, асфалтиране на паркинги.

Ако и вие разполагате с износен парцел, без значение от неговия размер, то не се колебайте, а се свържете със специалистите на Аsfaltirane-sofia.com, които са сред едни от най-опитните изпълнителни на асфалтиране в София