Ако можете да си позволите да наемете хамалска фирма, тогава отговорът е "да". На пръв поглед това може да изглежда като по-скъпа идея, но има много причини, поради които използването на професионалисти може да е по-добър вариант за вас и цялото семейство. Ето нашите най-важни причини, поради които трябва да наемете професионални качествени хамали:

 

Фирмите за преместване могат да ви спестят време.

Преместването на къщата отнема време. От седмиците на предварително опаковане до товаренето на микробуса, пътуването и разтоварването в другия край - това е трудоемък и дълъг процес.

 

Опаковане: Професионалните хамали помага на хората да се преместят всеки ден, така че тя е изкусна! Ако някога сте се премествали сами, ще знаете колко време отнема опаковането - на някои хора може да отнеме седмици наред, особено ако го съчетавате с работата си или с грижите за децата.

Зареждане: Помислете за времето, което ще ви отнеме опаковането и натоварването на малък микробус или няколко автомобила, особено ако предметите са сложни за обработка плюс броя на пътуванията напред-назад, разтоварването, повторното натоварване и цялото разопаковане. Цялото преживяване звучи като пълен хаос.

Освен основните неща като опаковане и товарене има и много други, които могат да отнемат време или да доведат до забавяне. Може да се окаже, че има мебели, които не можете да вдигнете правилно, деликатни или ценни предмети, за които се нуждаете от допълнителна защита, или лошо време, за което не сте се подготвили, което може да доведе до забавяне и работата да отнеме много повече време, отколкото сте очаквали... Това може да направи деня на преместването наистина стресиращ, особено ако отвън ви чакат нови собственици, готови да се настанят...

Наемането на професионални хамали означава, че можете да оставите всичко това на тях. При планирането на преместването те ще вземат предвид всичко гореизброено, за да се уверят, че са отделени нужното време и ресурси, така че всичко да протече гладко и навреме!

 

Професионалните преместващи фирми имат опит в опаковането на скъпоценни, ценни или чупливи предмети.

Професионалните хамали са обучени и умеят да опаковат добре предмети с различни размери. Всички имаме вещи в къщата, които са тежки, деликатни, ценни или дори просто сантиментални. С професионална хамалска фирма това не е задължително – добре обучен екип за преместване не само ще има нужния опит и познания как точно да опаковат и транспортира тези предмети безопасно и сигурно, но и ще може да ви предложи застраховка за защита на стоките ви в малко вероятния случай, че нещо се повреди или счупи, докато е под тяхна опека.

Освен това хамалите ще разполагат с всички подходящи опаковъчни материали, за да са сигурни, че всичко е напълно защитено.

 

Ако имате малки деца, хамалските фирми могат да направят преместването много по-лесно.

Преместването в нов дом е достатъчно стресиращо, но когато към него се прибавят бебе или малки деца, стресът бързо се увеличава. Намирането на време за опаковане, предпазването на кашоните от преместване или намирането на предмети, от които сте смятали, че няма да имате нужда, посред нощ, когато някой плаче, може да докара до лудост и най-здравомислещия родител.

Използването на професионални хамали може да помогне за облекчаване на някои от тези проблеми. Поемайки грижата за неща като опаковане и товарене, вие можете да се съсредоточите върху други, по-важни работи. Някои хамалски фирми помагат и при разопаковането, а други предлагат дори допълнителни услуги на майстори или домашна помощница, които помагат за по-дребните детайли на преместването, като окачване на картини и рафтове, сглобяване на мебели, монтиране на осветителни тела, почистване на старата къща и разопаковане на кухненски стоки в шкафове, като по този начин ви оставят да се концентрирате върху подготовката и настаняването.