Опциите за осветление в банята включват вградени светлини, прожектори, луни и огледални светлини. Опциите за осветление на околната среда включват таванни и стенни светлини. Разбира се, някои видове, като светлините на тавана и осветителните тела, може да предлагат и двете, но това помага да се разбере ясно каква ще бъде основната им употреба.


Нека разгледаме различните видове тела за баня.
Луни
Тези светлини са вградени в тавана и са наравно с него, което ги прави скромен, предпазлив избор. Но за да изберете най-добрия вариант, инсталирайте ги във всеки ъгъл, вдлъбнатина или ниша за по-луксозен спа център или хотел.
Предлага се както с фиксирани, така и с подвижни опции, последният осигурява по-голяма гъвкавост, тъй като можете да завъртите лампата, за да насочите светлината там, където ви е най-необходима.
Не забравяйте да проверите огнеустойчивостта на избраните тела.
Добавете колкото е възможно повече или по-малко удебелени тела, за да отговарят на нуждите на вашата баня, и изберете корпус, който да отговаря на вашия стил.
Прожектори
Направете бърза актуализация на стила във вашата баня с нов прожектор. Прожекторите имат една лампа, която може да предложи една или повече лампи. Изберете между два стила - щанга (линейни лампи) и плоча (лампи, често групирани на кръгла или квадратна основа).
Прикрепете към тавана или стената и завъртете насочените светлини, за да подчертаете ключовите зони на банята.
Огледално осветление
Комбинирайте банята с огледало. Тези светлини, известни също като огледални светлини, са огледала, монтирани на стена, които включват или вградени или прикрепени лампи за допълнително осветление.
Дизайните варират от лампата отгоре, отстрани или дори около огледалото и във форма, подходяща за всички стилове на банята.
Осветление на шкафа
Осветете пространството около или вътре в шкафа на вашата баня с тела за баня.
Инсталирайте вътре в устройството, за да го използвате като светлина - това улеснява намирането на тоалетни принадлежности или лекарства. Или поставете осветлението отстрани на шкафа, за да създадете по-атмосферно осветление.
Тавани светлини
Баните не са често мястото за окачени висящи светлини - вместо таванни светлини са по-подходящи вградените и фиксираните осветления.
При тези видове е необходимо малко пространство между фиксирането на светлината и тавана, така че се използва пълната височина на помещението. Това ги прави чудесен вариант за ниски тавани и компактни бани.
Традиционно те бяха доста прости в дизайна, но това се променя бързо, по-специално става все по-декоративно.
Вижте атрактивни, кристално изрязани стъклени дизайни, които придават нотка на винтидж блясък в банята.
Стенни лампи
За по-декоративна опция помислете за осветление на стената. Тази опция за осветление е забележимо актуална, често на нивото на очите и може да стане по-декоративна от другите видове.
Освен това изберете лампа за стена, която е чисто функционална, като например лампа за бръснене с вграден електрически контакт за бръснач.
Намиращи се на лесно разстояние, крушките им се подменят по-лесно.