Когато работите с електричество, трябва да бъдете внимателни, тъй като повредата на окабеляването може да причини пожар или късо съединение. Не си струва да вършите такава работа без специални умения, тъй като инсталирането на електрическо окабеляване се извършва само в съответствие с нормите и определени правила.


По правило инсталацията се извършва преди довършителни работи, тъй като подмяната на окабеляването изисква уплътняване на фуги. При пълна подмяна на окабеляването е нежелателно да оставите старите елементи и старата инсталация може да се провали. Преди се използваха алуминий, по-слаби проводници, а сега - мед. Комбинацията от тези два материала води до окисляване и бързо разрушаване на проводниците. За провеждане на работа окабеляването е разделено на няколко групи, всяка от които се препоръчва да поставите машината в разпределителното табло.
Връзката към окабеляването трябва да се извърши в инсталационната кутия. В случай на авария на място, това ще опрости ремонта. Броят на кутиите зависи от размера на стаята и сложността на цялостната мрежа. Окабеляването може да се положи както вътре в стените, така и отвън. Външното окабеляване е неестетично и опасно, особено в апартаменти с малки деца. Монтаж за промивка може да бъде разположен не само в стените, но и на тавана и пода.