Покривът е защитата на всеки дом срещу капризите на времето. Силен вятър, дъжд, сняг – всички те се опитват да повредят вашият покрив и успяват. В случай на течове, бързата реакция на специалистите по ремонт на покриви е неизбежна. Един течащ покрив ще причини много щети, като влагата ще е причина за увреждане и на други части от сградата.


При ремонт на покриви първо се прави диагностика на увредените участъци. Целта е да се разбере какво точно е повредено и колко е голям участъка, който трябва да се ремонтира. От това зависи методиката за ремонт, която ще използват майсторите, а също и стойността на услугата. В случай, че малки дефекти се оставят непоправени, те ще доведат до по-мащабни разрушения на покривната конструкция в бъдеще.
Колкото и здрав да е един покрив, все някога той ще поддаде и ще има нужда от ремонт. Специалистите по ремонт на покриви препоръчват от време на време да се прави профилактика на покрива, за своевременно откриване на дефекти и отстраняването им навреме. Това обаче не се възприема от повечето собственици на къщи, които считат, че работниците ще повредят покрива, докато ходят по него.
Това няма как да се случи, ако хората, които се качат на покрива са професионалисти. При огледа на покрива се откриват напукани или разместени керемиди, пукнатини или други промени в конструкцията, които след време ще станат причина за течове.
В случай, че течовете вече са налице, не остава друг вариант, освен да се търси група за авариен ремонт на покриви. Целта е да се запушат пробойните и да се спре теча, но в повечето случаи, аварийният ремонт е временно решение.
Това е така, защото през зимния сезон, когато покривът е целия в сняг или вали непрекъснато, условията не позволяват да се работи върху покрива. Когато времето се оправи, майсторите по ремонт на покриви могат да се заемат с трайното укрепване на повредения участък.
Понякога сградите се нуждаят от по-специфичен ремонт на покриви , с който може да се справи единствено специализирана бригада. Покривът може да се нуждае от допълнителна защита против влага или противопожарна обработка.
В някои случаи водосточните тръби имат нужда от подмяна или покривът се нуждае от обеззаразяване, в случай, че е станал дом на множество птици, а те са донесли милиони бактерии и паразити. След почистването и ремонта, покривът трябва да е недостъпен за пернатите, които да не намират пролуки, през които да се вмъкнат под него.
Когато нещата опрат до капитален ремонт, то тогава работата е сериозна. Майсторите по ремонт на покриви ще свалят целия покрив или голяма част от него и ще изградят наново покривната конструкция. Този скъпоструващ и стресиращ за собственика на къщата ремонт е наложителен, когато покривът е увреден необратимо вследствие на пожар, природни стихии или просто е поддал от износване. Каквато и да е причината, след ремонта, къщата ще е със здрав, красив и надежден нов покрив.