Боцко седеше край масата, пийваше кротко третата си ракия и гледаше към покрива. Чудеше се дали ще издържи и тази зима или най-накрая ще трябва да го поправи. Започна да се смрачава и Боцко реши, че утре трябва вече да действа.

Денят започна рано. Още преди да се покаже слънцето, Боцко беше пийнал две бързи кафета и една малка гроздова и се качваше по дървената стълба. Започна да брои: една, две, три … седемдесет и три счупени керемиди. След като смъкна всички керемиди от покрива Боцко реши, че ще прави ремонти на покриви като по телевизията. Но дойде време за обяд и за поредната ракийка. Слънцето започна да пече безмилостно и Боцко отложи останалата работа за другия ден.

Денят отново започна рано и Майсторът ( това беше второто име на Боцко ) реши че освен всичко ще трябва да направи и хидроизолация на покрива. Не че знаеше какво точно представлява, но така беше чувал от съседите, те си бяха направили хидроизолация на покрива и бяха много доволни. Боцко си представи новия си покрив, без нито една чиния в хола където да капе вода, без да е нужно да пали и трите печки за да докара температурата до поне десет градуса. Ентусиазиран Боцко купи някаква изолация от местната бакалия и започна да изолира. Но отново дойде обяд. Днес менюто беше съставено от скара и бира. Боцковица беше изстудила светлото пиво в местното ручейче и обяда започна. Резултатът предполагам е ясен на всички: ремонта на покрива беше отложен за другия ден. И така цяла неделя.

На Боцковица й омръзна всеки ден да прави пищни угощения на своя съпруг а вечер да приготвя цял чувал със съдове и да гадае къде бяха дупките на покрива. Накрая и тя реши да действа. Стана рано и се обади на една от утвърдените фирми за ремонти на покриви. Момчетата дойдоха на другия ден сутрина и до вечерта бяха хидроизолирали, ремонтирали и почистили новия покрив. За да не сте и Вие част от историята, избирайте внимателно изпълнителите за Вашите ремонти на покриви.