При извършване на процедура по боядисване на стени, често хората работят изключително хаотично, което в последствие се изразява в слаб цялостен резултат от боядисването. С течение на времето професионалните бояджии и фирмите за боядисване са достигнали до няколко прости етапа, които да спазват, за да гарантират приятния и красив резултат на своите клиенти.


В този материал ще опишем няколко етапа, използвани масово при боядисване на стени от професионални бояджии, като се надяваме така да ви помогнем да се справите с често досадната и тежка задача наречена боядисване.
Етапи при боядисване на стени:
1. Първото нещо, което трябва да направим преди да преминем към боядисване е да подготвим повърхността, която ще боядисваме. Нужно е да премахнем евентуални неравности и други елементи, които биха попречили на плавната ни работа.
2. Защитете пода и близките повърхности – покрийте прозорците, пода, прекъсвачите в помещението, чиито стени ще боядисвате, за да не останат по тях следи от боята. Можете да използвате найлон и хартиено тиксо, които ще ви свършат една наистина страхотна работа, а освен това след приключване с боядисването на стени се премахват изключително лесно.
3. Подгответе боята – преди да преминете към същинското боядисване е нужно да осигурите хомогенността на боята, която ще използвате. По този начин ще гарантирате своята плавна и качествена работа при боядисване на стените.
4. Започнете от края и боядисайте най-трудните повърхности за достигане с четка.
5. Запълнете вътрешността, като застъпите боядисаното с четките преди това пространство, за да коригирате цветовата гама.
6. Почистете инструментите и пийте една бира, докато боята изсъхва.
Често хората просто нямат време или нерви да се занимават с тази сложна и тежка процедура. Ако вие се сблъскате с подобен проблем, то потърсете услугите на професионалисти по боядисване на стени в лицето на фирма Well Build, която предлага боядисване на стени на най-ниски цени в цяла София.
А за вас ще остане само да си пиете бирата ;)