Според официалната история естественият камък започва да се използва от представители на нашата цивилизация в зората на нейното формиране. Древните римски и гръцки майстори още преди настоящата ера от мрамор и гранит създавали зашеметяващи статуи, които днес са перлите на музейните колекции и колекции. В момента производството на изключителни

паметници и цели мемориални комплекси е основният вид професионална дейност на гранитната работилница „Сага Артел“. Като правило услугите на мачтите на тази компания се използват от близки, изгубили близки, които правят възможно увековечаването на паметта за тях в мрамор и гранит, както и красиво украсяват мястото на погребението.
За продуктите от естествен камък
Заслужава да се отбележи, че мемориалните скулптури, паметници, бюстове и надгробни паметници не са единствените продукти, които могат да бъдат направени от естествен камък. От такъв материал е възможно да се създадат скулптури, паметници и бюстове, които могат да се превърнат в украшение на пейзажите на градските паркове и площади, както и територии на частни земеделски стопанства. Прави впечатление, че такъв материал често се използва за производството на продукти, предназначени за декорация на дома. Например от гранит или мрамор можете да създадете колонади и фонтани, както и мозайки, които могат да украсят повърхността на пода. Дизайнът на камини от естествен камък е не само естетически привлекателен, но и пожароустойчив.
Струва си да се отбележи, че производството на всички току-що изброени продукти може да бъде поръчано в гореспоменатата гранитна работилница, чиито професионалисти също работят с метал, създавайки от нея ковани и отливани изделия от бронз.
Може би е трудно да си представим друг материал, същият като естествения камък, който би имал толкова дълъг експлоатационен живот. Ако вярвате на официалната история, тогава възрастта на някои мраморни и гранитни статуи, които красят изложбените зали на Лувъра и Ермитажа, е няколко десетки стотици години. Разбира се, за да могат естествените изделия от естествен камък да останат в толкова перфектно състояние за толкова дълго време, трябва да се грижите за тях правилно.