Много хора, които са решили да започнат ремонтни дейности, са изправени пред необходимостта да изберат материали за декориране на стени. Тапетът е доста често срещан материал. Външният вид на обновената стая се трансформира в този случай. Ако има визуални дефекти по стените, трябва да се погрижите за избора на специални модели. Изборът трябва да се

основава на осветлението и размерите на стаята. С малкия размер на стаята, за стените, са подходящи варианти с голям модел. За стая с лошо осветление вариантът с тъмен цвят няма да работи, но тапет с малък модел или с монохроматичен цвят е идеален за този случай. В този случай можете да постигнете визуално увеличение на пространството.
Разбира се, за украса на някоя от стаите е най-добре да използвате тапет за боядисване на няколко цвята. Един цвят действа като основен, други като достатъчно допълващи се допълнения. Изборът трябва да бъде направен, като се вземе предвид цвета на завесите, тапицерията, декоративните орнаменти, както и полилея. Трябва да се помни, че много зависи от правилния избор. Трябва да се усети хармонията на цялата стая и мярката във всичко. Когато избирате материали за коридора и кухнята, не трябва да забравяте за доста бързото влошаване на тапетите в такива стаи. Много хора предпочитат да избират модели за боядисване, защото те са тези, които са устойчиви на абразия. Ако са замърсени, те могат да бъдат измити. Е, ако избраните модели ще бъдат на винилова основа. Влагата не се страхува от такъв тапет и можете да го измиете без никакви проблеми.
За хола като печеливша опция е подходящо използването на текстилни опции и коприна. За спалнята е подходяща селекция от хартиени тапети. Тази опция може да се използва и за детска стая. Тъй като хартиеният тапет е по-добър за пропускане на въздух. Такива тапети са лесни за замяна, защото често децата обичат да ги използват за рисуване. За спалнята използването на винилови тапети не е подходящо, тъй като този тип тапети изобщо не позволяват да преминава въздух. За големи жилищни помещения се препоръчва използването на тапети с голям модел и големи цветя. Няма да навреди на използването на тъмни цветове за такава стая.
С малка височина на таваните е разрешено използването на райета тапет или тапет без шаблон. Ивиците трябва да са вертикални. Използването на тапети в хоризонтална лента или с голям модел не са подходящи за използване в стая с високи тавани.