Напоследък керамичната плочка се превърна в много популярен завършващ материал, който започна да се използва не само в процеса на проектиране на бани и тоалетни помещения, но и на коридори, кухни и дори дневни. Керамичните настилки в жилищните интериори започват да се появяват все по-често. Причините за това са няколко и всички те са резултат от

отличните технически и експлоатационни характеристики, присъщи на такъв довършителен материал. В допълнение, популярността на керамичните плочки бе повишена от появата на системи за подово отопление, чрез инсталирането на които ефективно се коригира един-единствен недостатък на керамичните плочки - неговата студенина.
Относно керамичната плочка
В момента производителите на керамични плочки предлагат своя продукт в широк асортимент. Благодарение на такова разнообразие е възможно да се избере най-подходящият вариант на керамични плочки за облицовка на повърхността на пода във всяка от стаите, включително и в хола, без много големи затруднения.
Отличителна черта на съвременните продукти на производителите на керамични плочки е разнообразието от дизайнерски решения, взети за проектиране на такъв довършителен материал. По-специално, днес можете да намерите керамични плочки с много правдоподобна имитация на паркет, ламинат, мрамор и гранит. Освен това в колекциите на някои производители можете да намерите керамични плочки с имитация на естествена кожа, а ние говорим не само за модела и текстурата, но и за разпознаваемата текстура.
Относно стайлинга
Прави впечатление, че можете сами да направите довършителните работи, свързани с дизайна на подовата повърхност с керамични плочки. Технологията на полагане на такъв довършителен материал не изглежда особено сложна и ако искате да го овладеете, всеки домашен майстор, дори и начинаещ, може.
Преди да продължите с монтажа на керамични плочки, е необходимо правилно да се изчисли количеството на този довършителен материал, което ще е необходимо за извършване на довършителните работи и да добавите още 10 процента от него като резерв към получената стойност.