Има различни продукти изолация за стени и подове. Те обикновено са лесни за инсталиране и транспортиране.
Когато избирате топлоизолация, трябва да обмислите дали изолационната зона е мокра или суха, дали може да издържи на тегло, например покрив или замазка, или имате нужда от

пароизолация.
На следващо място, ние разглеждаме различните материали за топлоизолация, които можете да намерите на пазара, класифицирани по тяхната по-голяма или по-малка устойчивост на студ и тяхната проводимост.
Светлоотразителна топлоизолация : се състои от няколко слоя от светлоотразителен и памучен материал. Той е много тънък, така че е много лек и лесен за инсталиране. Този изолатор се препоръчва за ниски тавани, тавански помещения и стени. Той е прикрепен с помощта на телбод и спестява място.
Пенополистирол : той е бял, може да се намери с различна плътност, с дебелина от 3 до 10 или 12 сантиметра. Може да се монтира с лепило или между зидария. Големите дебелини се използват и като външни изолатори, които служат и като опора за последващо измазване и боядисване.
Екструдиран полистирол : за разлика от предишния, той е по-плътен и има по-голяма изолационна способност. Използва се за прегради, фасади и под навеси и подови замазки. Той е много устойчив на компресия, а също и водоустойчив.