Изненадващо мозаечните плочки запазват всички свойства, познати на цялата керамика, въпреки изходния материал: керамика, стъкло или камък. Той е издръжлив, влаго и пожароустойчив, което му позволява да се използва широко в бани, басейни и в кухнята. В допълнение, той отваря нови хоризонти в естетическия дизайн на всяко помещение защото

благодарение на малките елементи можете да създавате панели с най-различни пана. Полагането на всякакви мозаечни плочки от майстора изисква специален подход, но това не означава, че процесът е много сложен.

Полагане на Стъкло-керамични Мозаечни плочки

Цялата особеност на полагането на Стъкло-керамични плочки (мозайка) се крие в малките му детайли, поради което майсторът трябва да има търпение. Но с оглед на популярността на този тип декорация на стениили под, технологията на полагане непрекъснато се усъвършенства и в момента има практика да се използва строителен субстрат, което значително опростява процеса на фиксиране на Стъкло-керамични плочки.

Основата не само ви позволява да ускорите процеса на полагане на Стъкло-керамичните плочки върху подрязаната повърхност, но и запазва целостта на картината. По този начин, полагайки материала, можете да сте сигурни, че картината няма да плава и няма да бъде замърсена. Можете да откажете основата, ако не можете да видите ясна картина, ако това е абстракция или произволно оформление на кубчета с различни цветове.

За монтажа ще е необходима стандартна подготовка на стените, гребен и шпатула. Сместа се нанася върху стената и се нанасят кубчета плочки (или квадратчета върху основата) и се притискат надолу по пътя, който трябва да притиснете здраво един елемент към друг, така че мрежата която ги захваща да не се вижда. Излишната смес трябва да се отстрани. След като майстора положи всички подготвени плочки, те трябва да се избършат с влажна кърпа и да се оставят да се фиксират за един ден.

Характеристики на Стъкло-керамичните плочки

Важно е да се разбере, че полагането на мозаечни плочки е прост, но доста стриктен процес, изискващ професионализъм и постоянство. Когато избирате мозаечна плочка за вашия дом, винаги помнете, че по-малките размери на плочката ще придадат изразителен модел, а плочката в различни цветове ще даде ярък декоративен ефект. Благодарение на малките детайли, този вид облицовка на стени, дори и да е стъклена, има повишена здравина.