Във всеки човек по един или друг начин има дизайнерски наклонности или способности. За тяхното пълно удовлетворение е необходимо да се използват материали, които предоставят такива възможности. Тапетът за боядисване на тавана и стените ще бъде самата декорация, която ще помогне на тези способности да разкрият и създадат в апартамента изключителна,

уникална версия за декориране и декориране на стени с бои .
Тапетите за боядисване винаги са бели. Това осигурява по-широко поле за различни цветови схеми. Чрез частично смесване на различни цветове можете да реализирате всяка композиция, която харесвате. Смесете още няколко впечатляващи нюанса в тестовия контейнер и оценете резултата, така че е по-вероятно да постигнете желаната гама.
Днес има много начини за боядисване на тапети, най-простият е да извършите тези видове работа след залепването на повърхността. Такива тапети перфектно „държат“ всеки цвят, а текстурата им прикрива малки недостатъци на повърхността. Комбинациите им с винилови тапети също са много чести.
Дизайнът на помещенията, използващи такива тапети на тавана, винаги е поразително различен от другите видове довършителни работи. Таванът на дъгата в детската стая , правилните геометрични форми на тавана в хола, всичко това ще направи дома ви незабравим за тези, които ще ви посетят. Дори средният художник ще може да скицира стотици цветни и декоративни дизайни. Ако вземем предвид дълготрайността на съвременните бои и строителни материали, тогава такъв завършек, направен веднъж, ще ни зарадва със своята новост и приятни нюанси за много дълго време.
Тапетите за боядисване на тавана и стените са евтиният, издръжлив и като цяло достъпен довършителен материал, който ще предостави възможност за таланта на вашия интериорен дизайнер да развие и спести много пари при закупуването на по-скъпи материали.
§ Приблизителна цена за залепване на тапет за боядисване ↓
Средната цена на тапетите се намира в диапазона от 1,5 до 3 долара за 1 м2. Ако го вземете на руло, той отива от 12 до 300 долара на руло (стандартни размери: 25-50 метра дължина, 1-1,06 метра ширина). Цената на боята е от 25 до 85 долара за 9-литрова кутия. Има и по-малки контейнери - 0,9 / 2,7 и 3 литра (получават се средно около 1,5 - 2 долара за м2 тапет). Прогнозната цена за лепила за тапети е около 3 - 5 долара за пакет.
Тоест, средната крайна цена на залепването на 1 м2 тапет се намира в района от 2,5 до 5 долара, ако извършите работата сами. Ако наемете специалисти, ще трябва да платите допълнителни $ 2 - $ 3 на м2, без да се отчитат разходите за подготовка на стените.