Извикването на водопроводчик у дома е една от най-често срещаните услуги в бизнеса за ремонт. През годините фирма „АкваЕМ” събра много доказани майстори в екипа. Работим бързо и носим отговорност за качеството на услугите, предоставяни от нашите ръководители.

ВиК услуги по време на ремонт

Всеки ремонт на банята задължително включва подмяна на старите водопроводни тръби.  Основният ремонт обаче предполага не просто козметична трансформация на помещението, а мащабното му преустройство, промяна в дизайна и оптимизиране на пространството. Такава мащабна работа не е възможна без разработването на ново водопроводно оформление.

Важно е да запомните: цялата водоснабдителна система в апартамента е една, не може да има елементи, отделни от общата "мрежа". Правилното, квалифицирано инсталиране на водопроводните тръби превръща дори най-малката баня в кът за тишина и спокойствие. Следователно изработването на тръбопроводна схема в апартамент е решаващ етап, на който не можете да се доверите на аматьори и непрофесионалисти.

Има няколко метода за инсталиране:

  • Външно. Не е естетически, но просто и бързо. В този случай комуникациите са отвън и са видими за всеки, който влезе в помещението.
  • Скрити. Това е многократно по-привлекателно, но много пъти по-трудно: тръбите са напълно вкопани в стените, за което е необходимо да се набраздяват, като се вземат предвид всички фактори на стената. Такава техника няма да работи с носещи стени - забранено е да ги докосвате.

След това трябва да изберете метода на полагане на тръби:

  • Последователно. Най-простият: линията свързва всичко необходимо последователно. Недостатъците на този метод - при голям брой устройства налягането ще бъде неравномерно.
  • Колекторно. Това предполага създаването на отделна секция от тръби за всяко устройство. Няма да има проблеми с натиска, но работата на това ниво изисква добра подготовка, постоянство и допълнителни финансови инвестиции.

Ако дори начинаещ може да изготви последователно отворено инсталиране, тогава последователното скрито инсталиране е дело на изключителни професионалисти. Не предприемайте такава работа, за да избегнете грешки, за които ще трябва да платите с време и финанси. 

"АкваЕМ" препоръчва незабавно да се свържете с водопроводчик. Извикването на водопроводчик у дома ще предотврати много възможни проблеми, ще ви помогне лесно да си осигурите удобно, добре организирано пространство. Можете да се свържете с нашите специалисти още сега на телефон: 0896221099 .

Монтаж на Вградени смесители

Монтажът на вградени смесители под плочките е често срещана услуга. С професионален подход такъв смесител в стената изобщо няма да бъде забележим. Неговите функции: свободен достъп до водни пътища. Вградения смесител се монтира само след проектиране на тръбите; тази услуга може да се нарече довършителна или декоративна.

ВиК инсталация

Почти всеки периодично се е сблъсквал със смяната или монтажа на водопровод или тепърва ще се сблъсква с него. В един момент всичко се проваля: ваната е ръждясала, мивката е напукана, смесителят тече, тоалетната е счупена. "АкваЕМ" ще ви помогне с всички тези належащи проблеми!

Работим с всички видове ВиК, от обикновени кранове до бидета или джакузита. Ще сменим старите уреди с нови, ако е необходимо ще монтираме и свържем пералнята. Екипът ни е с опитни професионалисти с дългогодишен опит.

За компетентна работа се нуждаете от компетентен водопроводчик. Обадете се на водопроводчик веднага на телефон: 0896221099 .

Монтаж на водомери

Инсталирането на водомери за студена и топла вода продължава да набира популярност. Причината е проста: тарифите за водоснабдяване се увеличават всяка година. Емпирично е доказано, че инсталирането на водомери ви позволява значително да спестите от плащането на WHP - покупката ще се изплати за шест месеца.

В съответствие с правилата монтажът се извършва възможно най-близо до влизането на тръбопровода в стаята. Монтажът в обикновен апартамент, като правило, не отнема много време, а инспекторите рядко намират вина за възможни грешки.

В интернет има много инструкции за инсталиране на водомери за студена и топла вода, но всяка фирма за ремонт има съответен елемент в ценоразписа. Въпреки това се смята, че такава проста процедура е достъпна за почти всеки.

Важна и най-дълга точка на инсталиране ще бъде да се свържете с водоснабдителната компания или организацията, управляваща водоснабдителната система, с изявление, че сте станали горд собственик на водомер. До няколко дни ще трябва да дойде инспектор, на който ще покажете паспорта на измервателния си уред и акт за неговата проверка. Ако всичко е правилно, устройството ще бъде запечатано, първоначалните показания ще бъдат записани и ще бъде предоставено споразумение за подписване. От момента на подписване на договора плащате водата на водомер.

Подмяна на водомери

Необходимостта от това може да възникне поради елементарно износване, когато индикаторите явно престанат да отговарят на реалността. Някои компании предписват в листовете с данни интервалите, през които читателят трябва да премине проверки.

Сред причините за повредата са: лошо качество на водата и опити за неоторизирана промяна на показанията на устройството. Подмяната на водомери се извършва само след съгласие с местната водоснабдителна организация. След смяната ще е необходимо да регистрирате нов измервателен уред.

Ако вие сами монтирате и сменяте водомери, вие сами ще извършите всички одобрения. Ако прехвърлите инсталацията върху плещите на фирма за ремонт, официалната част се извършва от служителите на тази фирма.

Всичко е ясно, захващайте се за работа!

Обръщайки се към "АкваЕМ" получавате опитни майстори, надеждни майстори, ръководство, отворено за контакт. Ние ще ви помогнем да се справите с всички подробности, трудности, одобрения. Висококачествен и бърз ремонт на апартаменти в София по всяко удобно за вас време, за всички подробности, обадете се на: 0896221099 .

Не можете да изберете услугата, от която се нуждаете? Притеснявате се за цените? Не си заслужава! Специално за вас публикуваме примери за готови разчети на ВиК работа, те ясно показват каква работа вършим, колко време отнемат и какви финансови инвестиции изискват. Напомняме, че за всеки нов клиент изготвяме собствена, индивидуална оценка.