Ремонтът на апартамент може да вдъхне нов живот на цялото пространство. Независимо дали става въпрос за обширен апартамент с изобилие от пространство или нещо малко, по-скромно и уютно, извършването на някои промени наистина може да преобрази цялостния облик. Ако мислите да

обновите апартамента си и търсите някои авангардни идеи за обновяване на апартаменти, ето няколко страхотни съвета, за да започнете.

 

Идеи за ремонт на апартамент

 

Направете път на естествената светлина

 

Най-доброто нещо за малко пространство е да осигурите достатъчно естествена светлина, за да озарите района. По-тъмните апартаменти изглеждат затворени и клаустрофобични, поради което винаги е най-добре да добавите прозорци, където е възможно, или просто да се отървете от всякакви препятствия, които може да разреждат светлината, която има потенциал да се филтрира.

 

Пренастройте кухнята си

 

Добавянето на модерна нотка към вашата кухня става чрез козметичен или основен ремонт на  кухня. Това е още една от страхотните ни идеи за обновяване на малък апартамент. Независимо дали живеете във вашия апартамент или това е просто инвестиция, красивата и функционална кухня ще добави значителна стойност. Промяната на външния вид може да включва пребоядисване на вашите шкафове, замяна на мивката ви с нещо по-ново и по-елегантно и актуализиране на вашите уреди с нещо по-умно и по-енергийно ефективно.

 

Многофункционални дизайни

 

Помислете за ремонт на апартамент, който е многофункционален, вместо да служат само на една цел. Например вграден кухненски остров, който можете да използвате и като маса за вечеря. Те стават все по-популярни в дизайна на малки апартаменти, като ви дават възможност да пъхнете столовете си докрай под масите и да ги използвате като островна пейка (което прави приготвянето на храна много по-лесно) и да ги използвате като място за хранене през делничните вечери или когато вашите приятели/семейство свършат. Тези маси обикновено са прикрепени към стената точно до вашата кухня, удобно разположени за всеки начин на живот.

 

 

Светла цветова схема

 

Боядисването на интериора на малко пространство е брилянтен начин. Ако апартаментът ви се изглежда клаустрофобичен или малък и смятате, че има потенциал това да се промени, „една“ боя ще промени напълно визията.

 

3 Идеи за ремонт на студио

 

Добавяме и тези 3 идеи за ремонт на студио, защото студиото се различава от апартамента според своите характеристики. Студиото като цяло е по-малко и ремонтните дейности макар да са същите, може да има разлика в изпълнението им. Само строителна фирма с опит, може да има ноу-хау да пресметне функционалните разлики при ремонт на апартамент и ремонт на студио

 

Помислете за оформлението на апартамента ви

 

Първата стъпка в идеите за ремонт на студио апартамент е да се обмисли оформлението. Знаем, че вероятно мислите за просто квадратно оформление, когато става въпрос за студио, но те се предлагат в набор от етажни планове. Разглеждането на плана на хартия е най-доброто нещо, което можете да направите, и наличието на няколко копия ще ви помогне – това ви дава възможност да си поиграете с оформлението, да боядисате стени или да изберете обзавеждане и разгледате допълнителни идеи за дизайн, за да започнете вашето обновяване.

 

 

Монохроматични цветове

 

Когато вашите ремонти са приключили и сте готови да обзаведете пространството, внедряването на монохроматична цветова схема и минималистичен дизайн ще изглеждат идеално във вашия апартамент. Едно студио е пространство, което наистина може да се възползва от по-опростен подход, тъй като това ще ви позволи да се възползвате максимално от всеки сантиметър. Ако не сте сигурни какво представляват едноцветните гами – ще го обясним така – това означава да използвате различни тонове и вариации на един единствен цвят във вашето обзавеждане и декор.

 

Поддържайте нещата прости

 

Има изобилие от съвети и трикове, когато става въпрос за поддържане на вашият апартамент. Ако сте някой, който обича шарки, различни видове цветове, текстури и т.н., опитайте се да използвате това  по най-добрия начин. Може също така да направите леко разместване на мебелите. Това е най-добрият начин да създадете специална „зона“, създавайки илюзия за стая в пространство с малко или никакви разделители. Ремонтът на студио може да бъде труден, поради което е най-добре да се свържете с професионалист, за да се уверите, че се извършва по правилния начин.