Планирате ли да поръчате проект за дизайн на апартамент, но първо искате да научите повече информация по този въпрос? Тогава сте попаднали на правилното място, тъй като една от водещите компании в София в областта на луксозния дизайн и декорация на апартаменти е подготвила тази статия за вас.

 Искаме да говорим за нюансите, за които мнозина мълчат. В края на краищата, ако всички компании за основен ремонт на апартаменти работят честно, тогава цената на ремонтите на техните уебсайтове също ще бъде честна. Но на практика всичко се случва по различен начин и клиентите трябва да проучат много статии, преди да решат с кого е безопасно да работят.

Студио за дизайн и ремонт „Ем Строй Ремонти” от 2010 г. приема поръчки в София и Софийска област. За вас ние извършваме безупречно качествени стилни модерни ремонти на апартаменти по дизайнерски проект. Не е необходимо да плащате аванс за работата и, което е важно, ние извършваме абсолютно всички видове ремонтни дейности сами. Разбира се, сътрудничеството се регулира от условията на договора и отразява не само нашите интереси като изпълнител, но и вашите като клиент.

Между другото, това е рядкост. По-специално, предвидихме възможността да получите компенсация под формата на плащане на неустойки, ако пропуснем крайните срокове за завършване на работата. Това, разбира се, не се случва, но не можете да се притеснявате, че ремонтът на апартамента ще бъде завършен навреме. И да, най-важното е, че цената на ремонта е фиксирана и не се променя в процеса.

Създаване на проекти за интериорен дизайн в София

 

Въпреки факта, че интериорният дизайн несъмнено е творчески процес, все пак в него има ясни правила. Като минимум това се отнася за състава на документите, които трябва да бъдат включени в разработения проект. Не можете просто да нарисувате триизмерен модел на апартамент за клиент в специална програма и да го изпратите да направи ремонт, използвайки тази снимка. Това не работи по този начин, а дизайнът е много повече. Пакетът от документи включва чертежи, спецификации, обяснителни бележки и 3D визуализация. Колкото по-сложен е проектът, толкова по-голям е наборът от документи. Що се отнася до себестойността, тя се изчислява по кадри. Тоест площта на апартамента се умножава по цената на 1 м2 от дизайнерския проект. Но ще се върнем към въпроса за ценообразуването. И сега има смисъл да се каже за разновидностите на дизайнерските проекти.

Какъв дизайнерски проект на апартамента да поръчате

Има известно объркване по този въпрос, затова решихме да говорим за видовете проекти за дизайн на апартаменти. Те са два вида:

 1. Ескизен проект, тоест така нареченият експресен дизайн
 2. Пълен дизайнерски проект, който се различава в състава на документите

Ем Строй Ремонти ви кани да вземете свое собствено решение, но преди това трябва да разберете фундаменталната разлика.

Какво е включено в проектния дизайн

 

Преди да започне разработването на концепция и избора на стил, интериорният дизайнер в „Ем Строй Ремонти” пътува, за да направи измервания. Качеството на ремонта зависи пряко от точността на тази работа. Тъй като модерните облицовки на апартаменти не предвиждат допълнителни елементи, като например дъски на кръстовището на довършителните материали, което означава, че качеството на ремонта се вижда с просто око.

И така, ние изброяваме основните компоненти, но трябва да се има предвид, че списъкът не е изчерпателен:

 • План с размери, който е чертеж на проектираните помещения, където са посочени всички параметри. Това означава, че посочва размерите, дебелината и дължината на стените, височината на таваните, местоположението и размера на отворите на прозорците и вратите. Планът също така посочва кои стени са носещи.
 • Решение за планиране, тоест всъщност това е модел на идеалното подреждане на апартамент за вас.
 • проект за разрушаване. Доста често трябва да преместите дялове или дори да се отървете от тях, за да комбинирате функционални зони. Например комбинирайте кухнята и хола.
 • Проектът за монтаж на вътрешни прегради. Ако някои стени трябва да бъдат демонтирани, тогава други трябва, напротив, да бъдат издигнати. Така че проектът за монтаж е също толкова важен, колкото и проектът за демонтаж.
 • План на тавана, където са посочени не само размерите. Тук също са посочени сечението на тавана и мястото на монтаж на корнизите.
 • План за подреждане на светлината и нейното включване, подреждане на гнезда, списък на гнезда.
 • Разположението на топлия под и общия план на подовете (подови настилки). Също така си струва да добавим, че има и оформление на подови цокли.
 • Сканиране на стените на всяка стая (антре, хол, спалня, кухня, гардеробна, баня).
 • Списък на санитарен пълнеж (мивка, нагревател за кърпи, водопроводен люк, душ, вана, тоалетна чиния).
 • План на вратата, който също предполага обозначаване на врати с различен дизайн, като се посочват видовете отваряне.
 • Колаж по стаи, който е своеобразна алтернатива на визуализацията. В Ем Строй Ремонти интериорният колаж е много реалистичен.

Ако говорим за цялостния дизайн на проекта, тогава, в допълнение към горното, той включва и:

 • Реалистична 3D визуализация. В Ем Строй Ремонти е възможно най-реалистично по принцип. Тоест вие ще разберете предварително до най-малкия детайл как ще изглежда апартаментът след ремонта.
 • План за оформление на мебели за стаи, включително чертежи на нестандартни мебели и изявление с описание. Дори посочваме артикулните номера, за да не губите време и да обикаляте мебелните магазини с мостри на паркет и тапети.
 • Списък с тела, който изброява всички осветителни елементи, техния тип и местоположение. Светлината в съвременните проекти заема специално място, така че не ви препоръчваме да пренебрегвате тази част от проекта. Тоест се оказва, че с помощта на светлина можете не само да поставите акценти, но и да оборудвате отделни функционални зони. Да кажем осветление на ниша в спалнята или осветление около периметъра от подовия цокъл в коридора.

 

Как се прави интериорен дизайн

 

Накратко, от момента, в който за първи път се свържете с дизайнерското студио, трябва да преминете през следните стъпки:

 • Първа среща с дизайнер. На тази среща ще се уверите, че е установен първият контакт и ще имате взаимно разбирателство със специалист.
 • Сключване на Договора, включително документиране на договорените важни нюанси. Те включват не само избраната концепция за ремонт и стил. Ние също така коригираме всички съществени точки в Споразумението и неговите приложения. И за да знаем всички тези точки, ние предлагаме на Клиента да отговори на писмен въпросник. Специалистите на нашата организация са специално разработени за тези цели.
 • Извършване на измервания, които проектантът извършва с помощта на лазерен скенер. Необходимо е да се извършат повторни замервания, които правим след груб ремонт. Така че можете да се уверите, че вградените мебели идеално се вписват в нишите.
 • Директна работа по разработването на дизайнерски проект. Трябва да се отбележи, че тъй като както дизайнерите, така и производителите на работи работят в персонала на компанията, ние започваме груб ремонт на етапа на разработване на проект за апартамент.

 

Колко струва проект за дизайн на апартамент

 

Можете, разбира се, да се съсредоточите върху средните пазарни цени, но все пак е по-добре да изберете, като вземете предвид комбинация от фактори. Най-малкото обърнете внимание каква фирма за ремонт ще разработи и реализира проекта. Важно е и какво качество на ремонт може да ви предложи.

Фирмена репутация


За да не бъдете измамени или разочаровани от качеството на ремонта, по-добре е предварително да се запознаете с  Портфолио ,  Отзиви за компанията и да разберете колко време предоставя услуги и кои.

Качеството на ремонта

Освен да се запознаете с портфолиото на „Ем Строй Ремонти”, където всички ремонти са извършени от нас, можете да се убедите с очите си в качеството на работата. За целта Ви каним на обиколка на обекта, където „Ем Строй Ремонти” прави основен ремонт на апартамент по дизайнерски проект.
Вероятно имате въпроси, след като прочетете. Ще се радваме да им отговорим, просто ни се обадете на тел. 0896221099 . Или изберете друг  удобен за вас начин на комуникация.