Едно от любимите занимания на най-малките са игрите на детските пързалки.

Много от нас си спомняме пързалките от детството ни и колко хубави мигове имахме, играейки си безгрижно навън с приятели.

Какво по-хубаво от това да създадем нужните условия, за да могат и нашите деца да се насладят на щастливо детство?

Съвременните деца прекарват много време на компютър, телевизор или смартфон. Това уврежда физическото им развитие. За да се влюби едно дете в игрите навън, са Ви необходими само двор и модерни детски пързалки. Това ще направи ежедневието им по-интересно и забавно.

Тези забавни и атрактивни съоръжения ще накарат малчуганите да станат от компютъра, да оставят настрана телефона си, и да прекарат повече време навън. Докато възрастните са заети, децата ще се радват на безгрижни игри с приятели.

Тук, обаче идва въпросът: Кой модел пързалка да изберем, така че да е безопасна за децата, да е издръжлива и да изглежда атрактивно?

Има няколко фактора, които трябва да вземете предвид, когато купувате детска пързалка. Не забравяйте, че на първо място е безопасността на Вашите деца, така че винаги трябва да залагате на качеството. Купувайте само от доказали се магазини за детски парзалки, които имат висока оценка от потребителите.

Как да изберем правилна детска пързалка и какво трябва да имаме предвид?

  • Свободна площ

Преди да закупите детска пързалка, трябва да измерите площта, на която ще е поставена, като вземете предвид изискванията за безопасност.

  • Материал

Пързалките с много пластмасови елементи са по-евтини. Те изглеждат ярки и привлекателни, но продължителността на живота им е ограничена. Въпреки всичко някои родители ги предпочитат, ако децата им са по-малки, защото са стабилни и по-безопасни.

Металните конструкции са по-трайни от пластмасовите, но тежат много и следователно са по-скъпи за транспортиране и монтаж. Освен това металната пързалка е по-опасна от дървената или пластмасовата.

Пързалките изработени от дърво са също много предпочитани от родителите. През зимата и лятото те запазват формата си, не изсъхват и не се влияят от влагата.

  • Възраст

При избора на пързалка, винаги трябва да вземете предвид възрастта на детето. На пазара вече се предлагат разнообразни модели както за най-малките, така и за по-големите малчугани.