Стенните тоалетни са спечелили голяма популярност по няколко причини. Първо, те заемат по-малко място от копмплектите моноблоци. На второ място, те улесняват процеса на мокро почистване на помещението. И на трето място, те се считат за по-естетически приятни. Като се има

предвид, че това е композитна конструкция, при напускане на изправеното положение трябва да се замени само счупената част. Монтажът на окачена на стена тоалетна се прави чрез:

  • Инсталационна система.
  • Промивен бутон.
  • Тоалетна чиния.

Съдържание:

ИНСТАЛИРАНЕ НА ИНСТАЛАЦИОННАТА СИСТЕМА – (Структура за вграждане)

Инсталацията представлява метална рамка с монтирано пластмасово казанче, водопроводни инсталации и щифтове за тоалетната чиния. С неговата инсталация започва инсталирането на окачена на стена тоалетна.

Размерите на рамката най-често са 15-20 см дълбочина, около 1 метър височина и 40-50 см ширина.

Инсталацията трябва да бъде разположена на мястото на канализационния канал. Дори има готова ниша за това в баните на апартаменти в стари къщи, което ви позволява значително да спестите площта на малка баня.

 

Инсталацията е фиксирана към стената в четири точки с помощта на анкери в следната последователност:

  • Фиксиране на регулируеми крачета към пода.
  • Определяне на удобната височина на монтаж на тоалетната.
  • Закрепване на опорите в горната част.
  • На всички етапи е задължително да се спазват вертикалните и хоризонталните нива.

ВРЪЗКА С ВОДОСНАБДИТЕЛНАТА И КАНАЛИЗАЦИОННАТА СИСТЕМА

  • Водата се подава към системата с помощта на гъвкав маркуч, който е свързан към спирателния клапан на инсталацията.
  • Не се препоръчва използването на гъвкави връзки за свързване на окачения тоалет към канализацията, тъй като те се провалят по-бързо от самата система.
  • На този етап от инсталирането на окачена на стена тоалетна със собствените си ръце също си струва да се провери работоспособността на фитингите в казанчето, тъй като тогава няма да има пряк отворен достъп до него.

 

ВЪНШНА ОБЛИЦОВКА

Металната рамка е подходяща за закрепване на профили от гипсокартон към нея. Системата може да бъде обшита както с влагоустойчиви листове от този материал, така и с магнезитови плочи. В бъдеще можете дори да изберете керамични плочки като финален завършек.

ИНСТАЛИРАНЕ НА ТОАЛЕТНАТА ЧИНИЯ

Самата окачена тоалетна е монтирана на два метални шипа и е закрепена с гайки и уплътнения. Изходният канал за оттичане е монтиран в уплътнението на канализационната тръба. Всички фуги, включително кръстовището на тоалетната чиния със стената, трябва да бъдат обработени с уплътнител.

ИНСТАЛИРАНЕ НА БУТОНА ЗА ИЗТОЧВАНЕ

Извършва се на последния етап от монтажа на окачена за стена тоалетна чиния с монтаж. Бутонът за източване е прикрепен към специално проектирани резета. Преди това е необходимо да занесете пневматични тръби към него за промиване. Бутоните се предлагат с един или два бутона, в зависимост от клапанната система - опростен или икономичен двоен режим.