Дървото е естествен материал и следователно екологично чист. Ето защо довършителните работи с използването на такива суровини са толкова търсени напоследък . Много дизайнери и архитекти в хода на своята работа отдават предпочитание на избора на дърво, особено подчертавайки такива видове като:


традиционна лиственица с повишена ефективност;
класически ценен дъб и ясен;
екзотичен африкански дъб;
цветна череша;
почти вечен бук.
Вътрешните повърхности на помещенията се обработват с дърво бързо и красиво поради факта, че всички дефекти по стените са напълно скрити под такова покритие. В резултат на това можете да използвате такова решение за интериорна декорация във всякакви дизайнерски опции. В резултат на това в помещението се създава най-удобният микроклимат поради факта, че такива суровини са в състояние да осигурят постоянна влажност на правилното ниво. Как работи? Ако концентрацията на влага във въздуха е твърде висока, тогава дървото поема излишъка, при сух микроклимат, напротив, освобождава влага. В резултат на това в помещението постоянно се поддържа нормален микроклимат.
Звуковата и звукоизолация на материала заслужава специално внимание, тъй като предимствата на дървото го правят просто идеален, тъй като никакви хаотични звуци от улицата след използване на покритието не проникват.
Богата селекция от текстури и цветове прави подобно покритие уникално - на повечето ще им хареса фактът, че в такива покрития не се използват химикали и следователно миризмата в помещението е подходяща - естествена и много приятна. Достатъчно е да се използва професионално тониране, лакиране и боядисване на материала, за да се осигури трайност при използване.
Какви материали се препоръчват за вътрешно довършване на дървото
Облицовката е универсален довършителен материал, който се използва за интериорна декорация на дневни, лоджии, балкони и бани. Цените са достъпни и изпълнението е отлично.
Блок-къщата се използва за вътрешна декорация на частни къщи и вили, както и на институции, декорирани в селски стил. Използването на такава дъска ви позволява да комбинирате дизайнерски елементи от различни видове помещения.
Имитацията на бар се използва като декор в стенни панели или като декорация за тавани и стени. Всеки, който предпочита високите технологии, може безопасно да използва тази опция - естественият цвят на дървото в този случай успешно ще компенсира пластмаса, стъкло и метал.