Ще има ли тишина в моя дом ако избера PVC дограма ?
Един прост пример: нивото на шума на оживена магистрала е 85 децибела, при 50 метра в близост – 75 dB. PVC прозорците намаляват шума от 30 dB до 45db(в зависимост, какви

стъклопакети са избрани), при това положение се постига една нормална обстановка за живеене, която съответства на 30-45dB (при положение, че живеете до магистрала или оживена улица)

Ето няколко примера за силата на звука за общите източници на шум:

-Мълчание в планинита – 10 dB;

-Влакове, трамваи – 85-95 dB;

-Нормален разговор – 50 dB;

-Компютър – 37-45 dB;

-Прахосмукачка – 85-95 dB.

Вярно ли е, че под влияние на слънцето, ПВЦ-то отделя вредни вещества?

За неекологичността на пластмасата се говори много. Да, в производството на някои пластмаси се използват стабилизатори за тежки метали и някои производители на PVC добавят олово за блясък. Но със своята съвременна технология фирма Salamander, произвежда напълно екологични профили за дограма.Тези продукти притежават 100% възможност за рециклиране.

За всички PVC профили компанията Salamander притежава международни и вътрешни хигиенни сертификати. Ако говорим за фактите свързани с заобикалящата ни среда. По-добра топлоизолация на дома, новата PVC дограма ви спестява разходи за отопление. Това не е само за реализиране на икономии на природни ресурси, но също така за намаляване консумацията на кислород, намаляване на вредни вещества във въздуха. В допълнение, по време на своето съществуване пластмасата, е спасила от рязане повече от дузина акра гори, от които се произвеждат традиционните дървени рамки. В Германия, например, правителството дори субсидира собствениците на pvc дограма.

Каква дограма да избера: дървена, пластмасова или алуминиева?

Дървото има добри изолационни качества, добър външен вид, но изисква повече грижи, отколкото например, PVC или алуминиевите прозорци, особено с течение на времето.

PVC дограмата не изисква никаква специална поддръжка и ремонт, има висока якост и добри изолационни свойства. В допълнение, PVC дограмата има допълнителна метална армировка, която подсилва нейната здравина.