В тази статия ще научите:
Какви са предимствата при избора на добра фирма за ремонт
Как и къде е най-добрият начин да потърсите фирма за ремонт
На какво трябва да обърнете внимание при избора на фирма за ремонт


Ремонтните работи в апартамент или частна къща могат да бъдат много продължителни и да изискват участието на специалисти с различна квалификация: електротехници, мазачи, водопроводчици, монтажници на мебели и т.н. Процесът на търсене на отговорни специалисти в София, контрол и координация на тяхната дейност са много сериозни въпроси. Ето защо е много по-удобно да се свържете със специализирана организация, която ще поеме всички грижи за преобразяването на дома ви. Ще ви разкажем как да изберете фирма за ремонт в нашата статия.
Плюсове за избор на добра фирма за ремонт
Няколко предимства веднага отличават квалифициран екип от строители:
Ремонтите се извършват с високо качество и в съответствие с технологичните и нормативни изисквания.
Няма да ви е трудно да изберете строителни материали, следвайки препоръките на експертите.
Координация на работата, планиране на действия, интерес към крайния резултат гарантират, че ремонтите са завършени навреме.
Как да изберем фирма за ремонт
Не е необходимо да се обсъждат подробности с всеки работник поотделно, всички условия се договарят и одобряват при сключването на договора.
Ремонтната компания е отговорна за качеството на извършената работа, което означава, че жилищните помещения ще бъдат уютни и комфортни. Ако по вина на бригадата възникнат дефекти, те ще бъдат отстранени или компенсирани от изпълнителя.
Най-добрите опции са следните:
Положителни отзиви от хората в непосредствената ви среда.
Ако някой от вашите приятели или познати не толкова отдавна е трябвало да прави ремонт, уточнете с коя фирма е работил, ако има оплаквания, колко бързо са били разрешени проблемите. Ако харесвате начина, по който изглежда обновеният апартамент на вашите познати и те самите са готови да ви препоръчат компанията като надежден изпълнител, който дава гаранция за резултатите от собствения си труд, вече не е нужно да мислите как да изберете фирма за ремонт на апартаменти, вие сте го намерили.
Използване на възможностите на Интернет.
Опознайте предложенията на сайтовете, прочетете отзиви на клиенти, дискусии по форумите, коя компания е по-добра. Разговаряйте с представители на фирмите, които ви интересуват. Възможно е да изберете работен екип от сайтове за обяви, Но трябва да се има предвид, че най-често теснопрофилните специалисти рекламират услугите си там.
Свържете се с Компанията.
Подобна възможност често се появява и основното предимство за вас ще бъде, че обикновено компанията работи с добри изпълнители, сред които ще има кой да се избере.
Посещение на специализирани изложби.
Намирането на изпълнител на търговско изложение е чудесен начин да научите много полезна информация. Подобни събития обаче се случват рядко и не винаги е възможно да се намери време за това.
Попитайте съседите
Жителите на нови сгради имат още един добър вариант - да опознаят съседите си и в същото време да разберат коя фирма е извършила ремонта с тях.
9 точки, на които да обърнете внимание при избора на фирма за ремонт
Много хора, когато планират ремонти, предпочитат изпълнители - те искат да си сътрудничат с надежден изпълнител, като му поверят решаването на проблеми, които възникват по време на работния процес. Но как да изберем строителна компания за ремонт на апартаменти, за да не направим грешка? Броят на фирмите, предоставящи такива услуги, непрекъснато нараства. Невъзможно е да се прецени надеждността на една от тях по външния вид на сайта и вероятността да се сблъскате с недобросъвестен изпълнител е голяма. Нека изброим основните правила, които трябва да се спазват, за да се избере добросъвестен изпълнител.
Подпишете договор.
Ако строително-ремонтната фирма работи в съответствие с изискванията на закона, нейните представители ще ви предложат да сключите официален, правно обвързващ договор. Ситуацията, когато изпълнителят не планира да изпълни този документ, трябва да ви предупреди. В действителност, в случай на непредвидени обстоятелства, ще бъде много трудно, а понякога и невъзможно да се изисква премахване на нарушенията от лицата, извършили ремонта.
Договорът служи като потвърждение, че има съгласие между страните за обема и конкретен списък на строителството, срокове, цена, процедура на плащане и други важни условия. Ако ремонтът не върви по план, наличието на договор ще бъде полезно. В противен случай ще трябва да действате в съответствие със закона и да сте подготвени за продължителен и труден начин за разрешаване на проблема. Имате право да изберете начин на плащане. Когато плащате в брой, не забравяйте да получите касов бон, като направите банков превод - запазете платежни документи с банкова марка. Фирма, която спазва законите, е допълнителна гаранция за клиента.
Обърнете внимание на живота на компанията на пазара и нейния опит.
Тези критерии са добри насоки за избор на изпълнител. В крайна сметка, ако една компания работи в същата област в продължение на много години, редовно изпълнявайки поръчки, те имат голямо портфолио, това означава, че може да им бъде поверен ремонт в дома им. Можете да се запознаете с информация за извършената работа на уебсайта, в офиса на компанията или като говорите със служителите на организацията. Преди да изберете конкретна фирма, няма да е излишно да разгледате фотоматериалите и ако е възможно, независимо да прецените как се извършва ремонтът, като посетите посочените от изпълнителя адреси.
Вижте отзивите на клиентите.
Интернет предоставя почти неограничени възможности за намиране на информацията, от която се нуждаете. Информацията за организацията, която планирате да изберете, не е изключение. След като отделите малко време, можете да разберете за честотата на името на строителната и ремонтна компания, отзиви на клиенти. Но е важно да запомните, че хората могат да бъдат подвеждани добросъвестно или умишлено да изкривяват реалността. Следователно не е нужно да се доверявате сляпо на всичко написано. Опитайте се да останете неутрални и обективно да оцените получените данни.
Оценете уебсайта на организацията.
Не всяка компания разполага с информационен ресурс в Интернет. Но едно е абсолютно сигурно - по-голямата част от строителните и ремонтни компании, особено от редица работещи отдавна и с добра репутация, не само са се сдобили със собствен уебсайт, но и го популяризират активно, комуникирайки с клиенти в социалните мрежи Колкото повече такива "улики", толкова по-добре.
Обърнете внимание на външния вид на ресурса: хората, които не са сериозни, не инвестират много пари в създаването на висококачествени сайтове с добри текстове и снимки.
Направете оценка внимателно.
Прогнозата е приложение към договора и според важността на съдържащата се в него информация изисква много внимание. Този документ описва подробно работата, която трябва да бъде извършена, нейната последователност. Въз основа на прогнозата ще бъде извършено окончателното сетълмент между клиента и изпълнителя на ремонта.
Попитайте какви гаранции е готов да предостави изпълнителят.
Когато дадена компания предоставя гаранция за своята работа, това означава, че изпълнителят е уверен в качеството на резултата, а също така е готов в рамките на определен период да отстрани дефектите, възникнали след приключване на ремонта. Този фактор е най-добре да се разглежда заедно с останалите преди изброени правила.
Гаранционните задължения защитават клиента, като му дават възможност законно да се свърже с изпълнителя в ситуации, изискващи отстраняване на недостатъци. Законодателството установява, че срокът, даден на клиента да упражни правата си, трябва да бъде най-малко една година по отношение на всички видове работа. Добрият изпълнител сам доставя материали, без да включва клиента в работни процеси, които той може да не разбира. Ако компанията, с която планирате да започнете сътрудничество, не е готова да поеме тези задължения, помислете за това, може би си струва да изберете друга опция.
Цената на работата
Имайки предвид различните предложения на строителни и ремонтни компании, трябва да определите каква цена за ремонт се е развила на пазара в момента и да започнете от нея. Някои изпълнители умишлено подценяват цената на различните видове работа, мотивирайки клиентите да ги изберат. Но рядко подобно сътрудничество наистина спестява пари. Обърнете внимание на начина, по който условията за цената са посочени в договора: те трябва да бъдат ясни, разбираеми и разходите да бъдат фиксирани, така че да можете да планирате разходите.
Присъствието на добре познати официални партньори от изпълнителя е допълнителен плюс.
Такива партньори, чиито имена могат да ви послужат като добра препоръка, могат да включват компании, произвеждащи строителни материали, големи клиенти. Тази информация може косвено да показва, че компанията е надеждна. В някои случаи, ако изпълнител е в състояние да закупи необходимите материали директно от фабрики, вие също ще ги получите на разумни цени, без излишни надценки.
Посетете офиса на строителната фирма.
Всяка нормална компания, която е на пазара от дълго време, трябва да има собствено работно пространство. Трудно е да си представим организация, която заслужава доверие, изпълнява много поръчки и в същото време няма способността да поддържа офис. Ако ви се предлага да подписвате документи буквално на коляното, по-добре е да изберете друг изпълнител. Договорът трябва да бъде подписан точно в местонахождението на изпълнителя и само упълномощени представители имат право да го сключат. Типът офис на изпълнителя също ще бъде информативен за вас: компания, чиято основна дейност е ремонт на помещения, трябва да поддържа офиса в добро състояние, защото това е неговата визитна картичка.