Как да изберем майстор за ремонт на апартаменти?

Възможно ли е в наши дни да направите качествени и евтини ремонти? Този въпрос си задават повечето собственици, чиито домове са нетърпеливи за ремонтни дейности, било то за

козметични или глобални промени. И в този труден и неизбежен етап от живота има няколко варианта, които трябва да бъдат проучени, преди да поканите майстори във вашия дом. В крайна сметка, както знаете, който е наясно е въоръжен. Така че, трябва да обмислите всяка точка от ремонтните дейности, за да имате ясна представа за какво да говорите с ремонтния екип.
1. Време и плащане
За да ремонтират апартамент на майсторите обикновено им отнема 2 месеца. Но ако изведнъж подобни срокове са твърде дълги, трябва да се подготвите, първо, за допълнително плащане по спешност и второ за възможни последици, които бригадира може лесно да отпише от факта, че е бил коригиран.
Ако сроковете не са малки, тогава майстор ще бъде добър вариант, тук ще бъде възможно да се спести работа, защото винаги е по-лесно да се преговаря с един човек, отколкото с екип. Следващата точка излиза от горното, а именно изборът на бригадир.
2. Как да изберем майстор за ремонт на апартаменти?
Това е може би най-решаващият въпрос, тъй като погрешно се изчислява, при който всички ремонти могат да бъдат покрити с меден басейн. И така, има два начина: първо, изборът на майстор по препоръка. На пръв поглед тук всичко е просто, този майстор е тестван от познати и приятели, неведнъж сте виждали работата му в домовете им, но рискът все пак остава, тъй като, както се казва, винаги има първи път за недобре свършена работа. Второто, изборът от рекламни сайтове. Ако нямате познат майстор, тогава имате нужда от вестници с реклами. Но не набирайте много публикации наведнъж, защото често рекламите се подават едновременно до няколко вестника. И това означава, че можете да се качите на един и същи майстор няколко пъти. Трябва да се има предвид, че много майстори обичат да „украсяват“ своите умения. И тук трябва да бъдете много внимателни до такава степен
Когато наемате непознат бригадир за работа, винаги сключвайте договор. Ако той не е съгласен, махнете му с писалката и продължете да търсите. Също така, опитайте се да не наемате екипи на трети страни, защото понякога има случаи на кражба на цялото имущество на апартамент.
3. Фирма или частен майстор? На кого трябва да отдадете предпочитание?
Съществува интересна ситуация с този въпрос, тъй като фирмите набират частни майстори и следователно рискът от недобросъвестни майстори е и в двата случая. Ако обаче рекламацията бъде открита внезапно след приключване на цялата работа, тогава подписаният и запечатан договор може да се превърне в гаранция, че ще бъде коригирана, което не може да се каже за частните майстори. Въпреки че може да е доста трудно да защитите своята невинност и да докажете, че паркетът или тапетът са се подули не в резултат на олягане на къщата.
Обикновено ремонтите се извършват в този ред:
демонтаж на всички стари покрития. Най-прашният и най-мръсен етап от ремонта е, когато таванът е измит, тапетът е откъснат и подовото покритие е премахнато. Цената на такава работа обикновено е включена в цената на довършителните работи;
електроинсталационни работи. На този етап стените са набраздени за окабеляване, монтирани гнезда и ключове;
водопроводни работи;
изравняващи повърхности;
проектирането на врати;
декорация на тавана;
декорация на стени;
полагане на подовото покритие.
Въпреки това, ако има и най-малко съмнение в съвестта на строителния екип, тогава водопроводните работи трябва да бъдат изброени след всички довършителни работи в останалите стаи на апартамента. В крайна сметка, често остатъците от различни смеси и ненужни течности се изливат в канализацията, което изобщо не е добре за новоинсталираните тръби и чисто нова тоалетна чиния.
Обобщавайки, можем да стигнем до следния извод: колкото и да се опитвате да изберете най-добрия майстор, пак ще трябва да го контролирате на всички етапи от работата, в противен случай ще трябва да платите два пъти за рекламация и несъвършенства.