Преместване с използване на хамали е една все по-популярна услуга у нас, като и фирмите предлагащи хамали и преместване стават все повече. Съществуват доста препоръки за този тип процедури, като ние ще се фокусираме основно върху препоръките при преместването на битова

електроника като компютри, телевизори, хладилници, перални и други електрическа техника.

Ето краткия списък с нашите топ съвети при преместване с хамали, който ще гарантира на вас и вашето семейство безпроблемно транспортиране на ценните вещи от старото до новото ви жилище:

Използвайте оригинални кутии, когато е възможно, за да сте сигурни, че те ще издържат натоварването, тъй като електроуредите често са доста тежки. Ако нямате възможност да ползвате такива, то използвайте обилно количество тиксо или друг материал, за да подсилите кашоните-заместители. Добре е да сложите и уплътнители, който да предпазят фините устройства от козметични повреди.
Сглобете всичко разглобено. Ако ви предстои да се доверите на хамали при преместване, то сглобете всеки електроуред до вида, в който сте го закупили, дори и да не функционира така. Това ще ви спести време в издирване на онзи болт, който забравихме да поставим.
Размразете предварително хладилника и фризера преди да са дошли самите хамали, за да не се навлажнят кашоните, в които те ще бъдат пренасяни и да ги изложат на риск от повреди.
Почти всеки модерен битов уред предлага препоръки при преместване, а ето един удобен случай да се запознаете с тях, като същевременно си осигурите и нужното ви спокойствие.
Поставянето на електроуреди кабели за тях да става винаги в отделни кашони, за да не бъдат наранени от други вещи. При липса на алтернатива, то по-добрия вариант е естествено поставянето на по-тежките вещи под по-леките.
Отделете достатъчно време за опаковането на всеки домашен уред. Така ще си спестите последващия дискомфорт или разходи, защото сте обезпечили тяхното бързо, надеждно и лесно преместване от хамали специалисти.