Изразът „ ремонт на апартамент “ се е използвал толкова здраво, че сега малко хора си мислят: за какво всъщност говорим? Експертите на АкваЕМ предлагат да разберете какво означава обновяване през 2021 г. и как се различава от обикновения ремонт.

Какво е "ремонт"?

Самият термин се появи в началото на 2000 -те години, когато пазарът за ремонт на недвижими имоти в България тъкмо започваше да преминава към по - подходящи подходи. Думата „ремонт“ се разбира като:

  • Интересна концепция - не просто „заслепена от онова, което е било“, а обмислен проект, в който декорацията е съчетана с обзавеждане и осветление;
  • Съвременни материали - тапети с необичаен модел, окачени или опънати тавани, прожектори и др .;
  • Точна работа - съгласно единни стандарти, в съответствие с препоръките на производителите на материали.

Тоест, обичайният „ремонт на баба“ се противопоставяше на приетите в Европа стандарти, които по това време бяха еталон за нашия пазар. Оттук и "обновяването". Но това беше всичко преди двайсет години, но как стоят нещата на пазара сега?

Реалностите се промениха, но терминът остана

 

В момента Бългаеския пазар за интериорен дизайн и обновяване изцяло настигна Европа, а на някои места я изпревари. Глобализацията върши своята работа: както в икономическия сегмент, така и в премиум класа, сега използваме същите технологии и подходи като европейците. Въпреки това, самият термин обновяване в европейски стил се е залепил твърде много, за да забравим просто за него.

Оказва се, че днес ремонтът на апартаменти в София е синоним на израза „висококачествен и модерен ремонт“. Когато клиент споменава „евро“, той има предвид, че всичко трябва да бъде направено спретнато и красиво: не само в съответствие със стандартите, приети в България, но и извън тях. За нас този подход към работата е в основата на ежедневните ни дейности.

Какви услуги са включени в ремонта?

Що се отнася до козметичните ремонти , тогава те като правило имат предвид:

  • Разработване на дизайнерски проект , отговарящ на актуалните тенденции и желанията на клиента;
  • Избор на материали за грубо и фино довършване, включително тези, които изискват специално внимание: венецианска мазилка, масивни подови дъски, текстилни тапети, мозайки и др.;
  • Директно изпълнение на довършителни работи, монтаж на лампи, закупуване и поставяне на интериорни предмети (ако е необходимо).

При основен ремонт списъкът се допълва с подмяна на комуникации, инсталиране на подово отопление и груб завършек.

Личният подход е в основата на ремонта с европейско качество

 

Може би основната характеристика на обновяването на апартаменти в европейски стил в София е тясното взаимодействие между дизайнери, занаятчии и клиента. Индивидуален подход към клиента, ясно планиране на цялата работа, подробно проучване на проекта: това са точките, които отличават „еврото“ от обичайния ремонт.

Искате ли да направите добър ремонт? Обадете ни се, ние ще ви помогнем да реализирате всички ваши желания: 0896221099.