Украса на дома - последният етап от строителството. Разделя се на външна и вътрешна. Въз основа на това се избира материалът, който е най-подходящ за условията. За интериорната декорация не се прилагат изисквания за водоустойчивост или устойчивост на светлина.

 Качеството на материалите в този случай обаче играе също толкова важна роля. Желанието да се спестят пари в една или друга област е разбираемо и за вътрешна работа можете да използвате имитация на бор.

Съдържание

  • Какво е имитация на дървен материал и какви са предимствата на материала
  • Цветове на имитация на дървен материал
  • Прилагане на симулация на дървен материал

Какво е имитация на дървен материал и какви са предимствата на материала

Всъщност това е един и същ дървен продукт, само че с различна обработка. Следователно екологичността и естествеността на материала не се поставят под въпрос. Имитираният дървен материал е направен от иглолистни или широколистни дървета. В допълнение към факта, че дървеният материал има ниска цена, той има и други предимства:

  • устойчиви на температурни промени;
    • не избледнява на слънце;
    • лесен за използване и не изисква специални умения;
    • не се свива.

В този материал няма отрицателни страни, трудности в работата могат да възникнат само в резултат на придобиването на нискокачествени продукти, нарушаване на правилата за съхранение и монтаж.

Цветове на имитация на дървен материал

Изборът на желания цвят е вторият етап при избора на материали. Сред имитацията на дървен материал има както светли цветове (бор), така и тъмни (кедър). С добре подбрани комбинации можете да използвате светли и тъмни панели едновременно. Тъмните греди изглеждат добре на светъл таван или очертаване на зони в стаята с помощта на контраст.

Прилагане на симулация на дървен материал

Материалът може да се използва за довършване на почти цялата къща. Когато влажността е висока, се използва лиственица. Струва си обаче да се помни, че дървото е доста жилаво и трябва да се внимава при обработката. Имитацията на лиственица успешно се използва за декорация на сауни и бани.

Поради тъмната си сянка кедровите дървени панели се използват най-добре в комбинация с по-светли. Освен това продължителното излагане на стая, доминирана от кедър, може да причини главоболие. В тази връзка е по-добре да не се използва в детски стаи и спални.

Също така, имитацията се прави от смърч, но тази порода е по-податлива на гниене. Следователно не може да се използва там, където влажността е висока. Също така, смърчовите панели трябва да се третират от време на време с противогъбични средства.

Елша е напълно подходяща за детска стая. С него се работи много по-лесно и в същото време е устойчив на повреди.

Преди да закупите материал, е необходимо да измерите стаята и да изчислите необходимото количество дървен материал. Трябва да се има предвид, че панелите от различни породи и различни производители се различават по размер. Следователно първо се избира материалът и на базата на размера се набира необходимото количество.

Ако търсите майстор или фирма за вашия ремонт, следните връзки може да са ви полезни: